fbpx ‚úÖSchweizisk marengs ūüėĪūüėć | opskrifter | GastroFun.dk

Schweizisk marengs

Schweizisk marengs
Sidst ændret:
Torsdag den 26. marts, 2020 - 09:40
Beskrivelse

Lækre, lette marengs med smuk pynt på toppen.

De schweiziske marengs er lidt anderledes end almindelige marengs, da sukkeret smeltes i √¶ggehviderne over et vandbad, inden de piskes stive. P√• trods af dette ekstra trin i tilberedningen¬†er kagerne dog lette at lave.¬†Som et ekstra plus kan det n√¶vnes, at i og med sukkeret opl√łses, inden kagerne bages, slipper man for den knasende fornemmelse af uopl√łst sukker, som marengs eller kan have.¬†¬†¬†

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portione
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 30 minutter
Ingredienser
160 g æggehvider (pasteuriserede)
320 g Sukker (hvidt sukker, ikke r√łrsukker)
1 tsk vanillepulver (eller korn fra 1/2 vanillestang)
1⁄4 tsk Citronsyre
1 knsp gelefarve (r√łd)
1 tsk pulverfarve (r√łdbedepulver el. lign. - brug ikke flydende frugtfarve)
1 tsk fryset√łrrede hindb√¶r (pulveriseret)
  sukkerpynt (perler eller hjerter, til dekoration)
Vejledning

Start med at tænde ovnen på 80 grader varmluft.

Tag en stor¬†st√•lsk√•l og pisk √¶ggehvider og sukker i h√•nden med et piskeris¬†over vandbad 4-6 minutter.¬†Hviderne skal ikke piskes¬†stive,¬†sukkeret skal blot¬†opl√łses. Det er vigtigt, at¬† sk√•lens bund ikke¬†r√łrer¬†vandet, da¬†√¶ggehviderne¬†s√• vil tykne. N√•r sukkeret er opl√łst, fjernes sk√•len fra vandbadet.¬† ¬†

Pisk nu √¶ggehvider og sukker i cirka 2 minutter, til hviderne er seje. Brug meget gerne en r√łremaskine, hvis du har en.

Tilsæt citronsyre og pisk marengsmassen hvid og stiv.

Tils√¶t farve og s√łrg for, at alt blandes godt, s√• farven fordeles j√¶vnt.¬†

Fyld massen i en spr√łjtepose med stjernetylle og spr√łjt sm√• marengs eller marengsroser ud p√• en plade med bagepapir.

Drys store og sm√• sukkerperler, hjerter eller anden dekoration p√• dine marengs. Dette skal¬†g√łres nu, s√• pynten kan s√¶tte¬†sig fast i den fugtige masse.¬†

Bag dine marengs midt i ovnen i et par timer, til de er t√łrre. De skal have temmelig lang tid, s√• det er ogs√• en mulighed simpelthen at bage dem¬†natten over.

Tr√¶k bagepapiret med kagerne over p√• en bagerist.¬†Lad dine marengs¬†blive helt kolde inden de¬†forsigtigt l√łsnes fra¬†bagepapiret.¬†

Opbevar dine marengs t√łrt i en luftt√¶t beholder.

Schweizisk marengs

Noter

Du kan undlade sukkerpynten, hvis du hellere vil have helt enkle marengs. 

Man kan erstatte 1/4 tsk. citronsyre med 1 tsk. klar lagereddike i stedet for.

Source

Jeg har opskriften herfra.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Marengs
Opskrift
Anette
Italiensk marengs
Opskrift
Per Asmussen
Italiensk marengs
Opskrift
Anette