fbpx 🍞Sandwichbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Sandwichbrød

Sandwichbrød
Beskrivelse

Sandwichbrød har et lidt blakket ry, da supermarkedernes variant ofte er ret tarvelige. Det er der en løsning pü. Lav det lÌkreste brød selv ved hjÌlp af denne opskrift. Vi garanterer at du ikke vil fortryde det.

Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
1⁄2 pk TørgĂŚr (Alternativ en halv pakke almindelig gĂŚr)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
1⁄4 dl Olie (Smagsneutral eller 25 gram smeltet smør)
5 dl Vand (Lunkent (37 grader eller hĂĽndvarm))
700 g Hvedemel
15 g Smør (Til smøring af sandwichformen)
Vejledning

Kom gÌr, sukker, salt og olie op i en røreskül og tilsÌt lunket vand. Rør kort i skülen for at opløse gÌr, sukker og salt.

TilsÌt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er mÌttet. 

Rør dejen ved middel hastighed (nür jeg bruger min Kenwood røremaskine, sÌtter jeg den pü 3-4 i hastighed) indtil dejen slipper siderne pü skülen. Det tager cirka 5-10 minutter. Dejen skal stadig vÌre let klistret.

Vend dejen ud pü et meldrysset bord og Ìlt dejen kort igennem med hÌnderne og sammel dejen til en stram kugle. 

SĂŚt dejen til hĂŚvning i en meldrysset skĂĽl, under en badehĂŚtte i 30 minutter (har du ikke en badehĂŚtte, kan du bruge husholdningsfilm eller et viskestykke).

Smør din sandwichform grundigt med smør og sÌt formen til side.

Nür dejen er hÌvet til cirka dobbelt størrelse, vendes dejen ud pü et let meldrysset bord og Ìltes som i videoen:

Nür dejen er placeret i sandwichformen (som i videoen), sÌttes der lüg pü formen. Brødet skal have lov at hÌve indtil det nür toppen af sandwichformen.

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Sandwichbrød

Nür brødet er hÌvet nok, sÌttes brødet i ovnen og bages først i 10 minutter ved 250 grader varmluft. Herefter skal der skrues ned for ovnen til 210 grader, og brødet bages videre i yderlig 20 minutter.

Sü snart brødet er bagt fÌrdig vendes dejen ud af formen og sÌttes til afkøling pü en bagerist. Hvis brødet ikke kommer ud hurtigt, vil varmen og kondensen fra den blødgøre skorpen.

Lad den køle af i minimum 20 minutter inden det skÌres.

 

Source

Sandwichbrødformen kan bl.a. købes her.

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ