fbpx Saltbagt selleri | opskrifter | GastroFun.dk

Saltbagt selleri

Saltbagt selleri
Beskrivelse

Saltbagt selleri. Efter at have prøvet det på en god østjysk restaurant var jeg hurtig solgt. Smagen var langt fra den skarpe smag knoldsellerien normalt har og erstattet af en mild og intens og nærmest sødmefuld smag.

Jeg var inspireret af denne opskrift, men gik i en lidt andet retning. Primært fordi at skorpen på min selleri var mere grøn end jeg synes om og min saltmængde var begrænset.

Derfor skrællede jeg den og halverede den i forhold til opskriften. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 40 minutter
Ingredienser
  Salt (Masser af salt - jeg brugte cirka 1 kg)
Vejledning

Start med at vaske din knoldselleri og skræl det værste af skrællen af.

Min knoldselleri var stor, så den blev skåret i 2 dele, da jeg simpelthen ikke havde nok salt til at dække den til.

Placer dem i et ildfast fad med den flade side nedad.

Dæk dem begge i groft salt og sæt dem i ovnen.

Tilbered dem ved 160 grader i almindelig ovn i 2,5 timer.

 

Saltbagt selleri

Tag den ud af ovnen og slå hul på det nye stenhårde salt. Brug f.eks. bagsiden af en kniv eller ske til det.

Saltbagt selleri

Børst det overskynde salt af, men vær forsigtig - sellerien er blevet lidt porøs. 

Saltbagt selleri

Skær den i grove stykker og server f.eks. som erstatning for kogte kartofler til en hovedret.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier