fbpx ✅Salt æbleskive med asparges og hyldeblomst | opskrifter | GastroFun.dk

Salt æbleskive med asparges og hyldeblomst

Mad æbleskive med hvide aspargeshoveder og friske hyldeblomster, sat sammen af en aspargesjuicecreme lavet på fløde
Sidst ændret:
Onsdag den 1. juli, 2020 - 12:47
Beskrivelse

Disse æbleskiver er et bud på hvordan man mikser to af sæsonens bedste råvarer; hvide asparges og hyldeblomst.

De smager både salt og sødt og minder en om, at mad ikke altid behøver at være så indviklet.

Dejen er en grundopskrift, så brug den til lige det fyld du ønsker.

Sværhedsgrad
Udbytte
21 Styk
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
3 Æg
4 dl Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
2 tsk Natron
2 dl Fermenteret aspargesjuice (Hvis man ikke har fermenteret aspargesjuice, kan man i stedet for hele cremen lave en salt mayo)
  Friske hyldeblomster (Rystet godt og taget af skærmene)
21 Friske hvide aspargesstykker på 3 cm (𝘩𝘰𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦 𝘦𝘳 𝘢𝘵 𝘧𝘰𝘳𝘦𝘵𝘳æ𝘬𝘬𝘦, 𝘮𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘯 𝘬𝘢𝘯 𝘰𝘨𝘴å 𝘣𝘳𝘶𝘨𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘦𝘯 𝘢𝘧 𝘢𝘴𝘱𝘢𝘳𝘨𝘴𝘦𝘯)
Vejledning

Dejen

1. Del æggene i hvider og blommer. Hviderne skal først bruges lige inden man skal lave æbleskiverne.⁣

2. Hæld blommer og kærnemælk op i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt og natron til kærnemælken og pisk det let sammen. Stil til side i 30 minutter.⁣

4. Lige inden man skal lave æbleskiverne, piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i dejen.⁣

 

Hvid aspargescreme

(Hvis man ikke har fermenteret aspargesjuice, kan man i stedet for cremen lave en salt mayo)⁣

1. Varm juicen op i en gryde og tilsæt fløden. Ved lav temperatur koges det ind til en cremet masse⁣

2. Køl af⁣.

 

Sådan samler du dem

1. Varm en æbleskivepande godt op og put smør i alle hullerne. Fyld herefter dej helt op til kanterne⁣

2. Læg et stykke asparges i hvert hul og begynd at vende æbleskiverne. Steg dem i ca. 2-3 minutter. Vend dem undervejs⁣

3. Lad dem køle lidt af inden du dypper dem i cremen og herefter i hyldeblomsterne

4. Spis alle dem du kan 😊⁣

Kilde

Opskriften er udviklet af Familien Kjeldgaard. Find flere opskrifter på deres Instagram.

Læs også
Salt, sød og syrlig kombination af rygeost, spinat og hybenroseblade
Opskrift
Familien Kjeldgaard
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier