Salade nicoise

Dejlig lækker og nem opskrift på den franske salat med tun og æg: "Salat Nicoise". Salaten er yderst velegnet som en frokostsalat og de små nicoise oliven lægger navn til retten.
Vi har opskriften fra bogen: "Den anti-inflammatoriske kogebog", skrevet af forfatteren Anne Larsen.
1) Kog ægget hårdt smilende i 8 minutter.
2) Gør bønnerne i stand, kog lidt vand op.
Når det koger, kom da et skvæt olie i og lidt salt.
Kog bønnerne i 2 minutter.
Kom dem straks i iskoldt vand/vand med isterninger.
3) Dræn tun, ansjoser og oliven.
4) Skyl og slyng salater rene og tørre.
Her er brugt iceberg og frisé, men hjertesalat egner sig også godt.
5) Skær tomaterne i halve på langs.
6) Anret salaterne med bønner, tun, tomater, æg, oliven og ansjoser.
Dryp med vinaigrette.
Årsagen til, at bønner skal koges i 2 minutter, er for at undgå ‘bønnemave’.
På samme måde skal tørrede bønner udblødes i ét hold vand og koges i et nyt hold vand.
Saltet og olien i koge-vandet er for at holde på vitaminer og farve.
Og turen i det iskolde vand – er for at holde på farve og sprødhed.
Da bønnerne skal spises kolde, er det en manøvre, der passer til denne salat.
Den anti-inflammatoriske kogebog, 299,95 kr., 272 sider, udgivet af Muusmann Forlag.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Den anti-inflammatoriske kogebog", hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.