fbpx ✅Saftig porchetta med sprøde svær | opskrifter | GastroFun.dk

Saftig porchetta med sprøde svær

Saftig porchetta med sprøde svær
Sidst ændret:
Tirsdag den 30. juni, 2020 - 10:11
Beskrivelse

Saftig porchetta med sprøde svær 😋😋

Hvem elsker ikke sprøde svær? Vi gør og derfor elsker vi denne lækre steg, hvor der er svær hele vejen rundt 😍😋

Jeg syntes det er helt ideelt som en sommerlig udgave af traditionel flæskesteg 👌🏻

Herudover er det også ideel at tilberede på grillen med rotisseri, her er du sikret knas sprøde svær hele vejen rundt 🙌🏻

Har du ikke rotesseri kan du sagtens lave den i ovnen som jeg har gjort 😋

Stegen kan spises til stort set alt og fyldet i stegen kan tilpasses til dine smagsløg 😍👌🏻

I får her opskriften på denne sommerlige udgave af traditionel flæskesteg 👇🏻👇🏻

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Hviletid
10 minutter
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
1 kg Svineslag (ridset (cirka størrelse))
  Peber (friskkværnet)
150 g Soltørrede tomater (cirka 1 glas)
4 fed Hvidløg
  Frisk timian (et par kviste)
Vejledning

Bemærk at du skal bruge bomuldsnor til denne opskrift:

Først laves fyldet.

Her hakkes soltørret tomater, hvidløg og timian sammen.

Smag fyldet til med salt og peber.

Fordel nu fyldet godt på kødsiden.

Rul svineslaget stramt sammen, så der er svær hele vejen rundt om stegen.

Snør et stykke bomuldsnor til køkkenbrug rundt om.

Groft salt gnides herefter godt ind i sværrerne

Stil nu din porchetta i ovnen på en lille bradepande med rist.

Sæt stegen i en kold ovn og tænd for varmen til 125 grader varmluft.

Vend porchettaen en kvart omgang hver halve time, så den bliver sprød overalt.

Efter to timer skrues temperaturen op til 150 grader og porchettaen vendes fortsat.

Bliv ved med dette til din porchetta har en kernetemperatur på 65 grader.

Derefter tjekkes porchettaen lige for at se status på sværrens sprødhed.

Skru op for varmen til 250 eller grill og giv den lige et par minutter der hvor sværen mangler den sidste sprødhed.

Lad gerne kødet hvile i 10-15 minutter inden den skæres ud og serveres.

Saftig porchetta

Saftig porchetta

Saftig porchetta

Saftig porchetta

Saftig porchetta

Saftig porchetta

Saftig porchetta

Saftig porchetta

Kilde

Følg mig på Instagram her

Læs også
Porchetta
Opskrift
Muusmann Forlag
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier