fbpx 🍰Sachertorte🍫 | opskrifter | GastroFun.dk

Sachertorte

Sachertorte
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på en diabetesvenlig sachertorte.

Hvis du lider af diabetes, men elsker en god kage, så er denne opskrift løsningen for dig.

Kagen har (som mange andre gode, tunge chokoladekager) godt af at stå et døgn før den serveres.

Vi har opskriften fra bogen: "Diabeteskuren".

Udbytte
16 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kagedej)
100 g Chokolade (Sukkerfri 70-75 %)
100 g Smør
4 Æg (Deles i hvider og blommer)
1 tsk Sødemiddel (Flydende)
75 g Søde -og bagemiddel (Suvida)
75 g Smør
100 g Chokolade (Sukkerfri 70-85 %)
3 spsk Kakao pulver
Vejledning

Kagedej:

Tænd ovnen på 160 grader (varmluft).

Smelt chokolade og smør i en skål over et vandbad.

Vandet i gryden må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt, så chokolade og smør smelter langsomt.

Rør jævnligt i chokolademassen.

Pisk æggeblommer med vaniljepulver og flydende sødemiddel.

Rør æggeblommerne i chokolademassen, når den er blevet fingervarm.

Rør mandelmel sammen med Suvida Søde-/bagemiddel og skummetmælkspulver.

Kom det i chokolademassen, og rør det godt sammen. 

Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.

Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med lidt smør, hæld dejen i, og bag den ved 160 grader (varmluft) i 25-30 minutter.

Tjek med en strikkepind eller lignende, om den er gennembagt.

Lad kagen køle af i formen.

Løsn kagen fra formen, og læg den på et fad.

 

Chokoladeglasur:

Hak nødderne, og rist dem på en tør pande i ca. 2 minutter.

Smelt smør og chokolade sammen med fløde i vandbad.

Rør kakaopulver i fløden, så det får en tykkere konsistens.

Kom chokoladeglasuren pĂĄ toppen af kagen, og glat den ud med en paletkniv eller en ske.

Kom evt. glasuren ned pĂĄ siderne ogsĂĄ.

Pynt med hasselnødder.

Noter

Det fĂĄr du:

Protein: fra skummetmælkspulver og æggehvide

MUFA: fra mandler, æggeblommer og hasselnødder

Mættet fedt: fra smør og fløde

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Diabeteskuren" fra Gads Forlag.

Diabeteskuren

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion