fbpx 🥩Rumpsteak | opskrifter | GastroFun.dk

Rumpsteak

Rumpsteak
Beskrivelse

Lækker opskrift på stegt rumpsteak serveret sammen med marv.

Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Rumpsteak er en stor bøf, skåret af tyksteg, cuvette og culotte, hvilket vil sige, at man faktisk kan fa en bøf, der vejer op til et kilo eller to mindre af et halvt kilo hver.

Den er faktisk skåret af bagfjerdingen, men det er en bøf, og den skal steges som de andre bøffer i afsnittet her.

Derfor har vi valgt at placere den i højrebsafsnittet".

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
1 kg Rumpsteak
  Marv (1 helt marvben, flækket på langs (ca. 10 cm))
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Brun fedtkanten på en pande eller grill, og steg derefter bøffen pa den ene side, til saften pibler frem.

Vend og gentag, til saften kommer frem på den anden side.

Skær rumpsteaken i passende stykker.

 

Hvis du grillsteger, ligger du marvben med marven nedad først, til det er brunet.

Vend og steg resten af tiden, ca. 4 minutter, med bensiden nedad.

Drys med salt.

Steger du i ovnen, steges marvben i 18-20 minutter ved 200 °C.

Marven fiskes ud af benet med en ske og lægges oven på den varme bøf.

Smag til med salt og peber.

Prøv den med sommergrønt og honningdressing.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "KØD"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Flat iron steak
Opskrift
fadlsforlag