fbpx ✅Rullesteg | opskrifter | GastroFun.dk

Rullesteg

Rullesteg
Sidst ændret:
Torsdag den 15. august, 2019 - 11:10
Beskrivelse

Lækker opskrift på den klassiske ret rullesteg. 

Denne udgave er lavet i ovnen og er fyldt med gulerødder abrikoser inden den snøres sammen.

Vi har opskriften fra bogen: "Grundkøkken", skrevet af Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk.

Derudover har vi en opskrift på en lækker råmarineret spidskål og forfatterne anbefaler at retten serveres sammen med stegte kartofler.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 15 minutter
Hviletid
15 minutter
Tid i alt
2 timer, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (RULLESTEG)
1 Svinekam (med slag. Cirka 1,2 kg)
  salt og peber (Friskkværnet)
  Rosmarin (1 kvist)
50 g Abrikoser (Tørrede)
  Appelsinskal (Revet skal af 1 usprøjtet appelsin)
  Opskriftsgruppe (RÅMARINERET SPIDSKÅL)
1 Citron (Kun saften)
2 spsk Olivenolie
  Dild (En håndfuld)
  salt og peber (Friskkværnet)
Vejledning

Rullesteg

Forvarm ovnen på 130°.

Skræl gulerødderne og kog dem helt møre i saltet vand.

Skær sværen af svinekammen og fjern lidt af fedtet, hvis der sidder et tykt lag.

Skær den store sene, der sidder på fileten, af og vend kødstykket, så fedtet ligger nedad.

Krydr kødsiden med salt, peber og rosmarin.

Hak gulerødder og abrikoser groft og fordel blandingen på kødet.

Rul så det hele ind i slaget som en roulade og snør den godt sammen med kødsnoren.

Læg rullestegen på en bagerist og krydr udenpå med salt og friskkværnet peber.

Drys skallen af appelsinen på og drys med lidt finthakket rosmarin.

Sæt herefter stegen i ovnen i ca. 2 timer.

Skru op for ovnen og brun rullestegen ved 220° i ca. 15 minutter.

Tag den ud og lad den hvile i ca. 15 minutter, før den skæres i skiver.

Server rullestegen med stegte kartofler og råmarineret spidskål.

 

Råmarineret spidskål

Fjern de yderste kedelige blade på spidskålen, del den i to og kassér stokken.

Snit spidskålen i fine strimler.

Bland cremefraiche med citronsaft og olivenolie i en skål.

Vend spidskålen i.

Rist græskarkernerne let på en pande.

Lad dem køle af og kom dem i spidskålen sammen med plukket dild.

Krydr med salt og friskkværnet peber og server.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grundkøkken", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Porchetta
Opskrift
Muusmann Forlag