fbpx 🍞Rugbrød uden surdej | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej
Beskrivelse

Opskriften pü saftigt hjemmelavet rugbrød uden surdej!

Det er bestemt ikke fordi, vi skal diktere, hvad der er dansk, og hvad der ikke er - men rugbrød er simpelthen noget af det mest pÌredanske, vi kan bryste os af herhjemme.

Rugbrødet er desuden elsket af flere andre folkefÌrd, og selv i visse steder af USA er man ved at fü øjnene op for det grove, mørke bagvÌrk.

Du kan pynte dit lÌkre hjemmebagte rugbrød med birkes, sesam, eller hvad du foretrÌkker- I sü fald drysser du det ned i rugbrødsformen efter du har smurt formen med olie, ligesom du giver et drys ovenpü dejen, efter den er hÌldt i formen.

Udbytte
1 rugbrød
Forberedelsestid
2 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 50 minutter
Ingredienser
400 g Vand (koldt)
100 g Hvidtøl
15 g GĂŚr
1 tsk Lys sirup
2 tsk Salt
8 spsk Rugkerner (skĂĽrne)
7 spsk Hørfrø
2 1⁄2 dl Solsikkekerner
8 1⁄2 dl Rugmel (fuldkorns)
25 g Olie (smagsneutral, til at smøre formen)
Vejledning
  1. Find en skĂĽl.
  2. Kom vand, kÌrnemÌlk og hvidtøl i skülen.
  3. TilsÌt gÌren og lad den opløse.
  4. Kom nu den lyse sirup, salt, rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og fuldkornsrugmelet i skülen.
  5. Rør dejen godt sammen - det tager 10 minutters tid. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  6. Tag din rugbrødsform - den skal kunne rumme smü 3 liter. Brug hellere en lidt for stor end lidt for lille form, da rugbrødet vil hÌve.
  7. Smør formen med olien.
  8. HĂŚld dejen i formen.
  9. Dyp en spiseske i vand og brug bagsiden af skeen til at glatte overfladen af dejen ud.
  10. DĂŚk nu formen til med film.
  11. SÌt formen pü køl i et døgn.
  12. Tag formen ud af køleskabet.
  13. Lad den stĂĽ i 2 timers tid ved stuetemperatur.
  14. TĂŚnd din ovn pĂĽ 190 grader almindelig ovn.
  15. SÌt rugbrødet i ovnen.
  16. Bag i 90 minutter.
  17. Tag rugbrødet ud af ovnen.
  18. Vend brødet ud pü bordet.
  19. Bank i bunden af rugbrødet med fingrene - hvis det lyder hult, er det fÌrdigt, og hvis ikke, skal det have yderligere 10 minutter i ovnen.
  20. Nür rugbrødet er fÌrdigt, lader du det afkøle fuldstÌndig, før du skÌre det ud i skiver.

Rugbrød uden surdej

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
GĂŚr og bagning
Artikel
Redaktion
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin
Surdej til rugbrød
Opskrift
Anette
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen