fbpx 🍞Rugbrød uden surdej | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej
Sidst ĂŚndret:
Mandag den 14. oktober, 2019 - 07:37
Beskrivelse

Opskriften pü saftigt hjemmelavet rugbrød uden surdej!

Det er bestemt ikke fordi, vi skal diktere, hvad der er dansk, og hvad der ikke er - men rugbrød er simpelthen noget af det mest pÌredanske, vi kan bryste os af herhjemme.

Rugbrødet er desuden elsket af flere andre folkefÌrd, og selv i visse steder af USA er man ved at fü øjnene op for det grove, mørke bagvÌrk.

Du kan pynte dit lÌkre hjemmebagte rugbrød med birkes, sesam, eller hvad du foretrÌkker- I sü fald drysser du det ned i rugbrødsformen efter du har smurt formen med olie, ligesom du giver et drys ovenpü dejen, efter den er hÌldt i formen.

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
1 rugbrød
Forberedelsestid
2 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 50 minutter
Ingredienser
400 g Vand (koldt)
100 g Hvidtøl
15 g GĂŚr
1 tsk Lys sirup
2 tsk Salt
8 spsk Rugkerner (skĂĽrne)
7 spsk Hørfrø
2 1⁄2 dl Solsikkekerner
8 1⁄2 dl Rugmel (fuldkorns)
25 g Olie (smagsneutral, til at smøre formen)
Vejledning
  1. Find en skĂĽl.
  2. Kom vand, kÌrnemÌlk og hvidtøl i skülen.
  3. TilsÌt gÌren og lad den opløse.
  4. Kom nu den lyse sirup, salt, rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og fuldkornsrugmelet i skülen.
  5. Rør dejen godt sammen - det tager 10 minutters tid. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  6. Tag din rugbrødsform - den skal kunne rumme smü 3 liter. Brug hellere en lidt for stor end lidt for lille form, da rugbrødet vil hÌve.
  7. Smør formen med olien.
  8. HĂŚld dejen i formen.
  9. Dyp en spiseske i vand og brug bagsiden af skeen til at glatte overfladen af dejen ud.
  10. DĂŚk nu formen til med film.
  11. SÌt formen pü køl i et døgn.
  12. Tag formen ud af køleskabet.
  13. Lad den stĂĽ i 2 timers tid ved stuetemperatur.
  14. TĂŚnd din ovn pĂĽ 190 grader almindelig ovn.
  15. SÌt rugbrødet i ovnen.
  16. Bag i 90 minutter.
  17. Tag rugbrødet ud af ovnen.
  18. Vend brødet ud pü bordet.
  19. Bank i bunden af rugbrødet med fingrene - hvis det lyder hult, er det fÌrdigt, og hvis ikke, skal det have yderligere 10 minutter i ovnen.
  20. Nür rugbrødet er fÌrdigt, lader du det afkøle fuldstÌndig, før du skÌre det ud i skiver.

Rugbrød uden surdej

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
GĂŚr og bagning
Artikel
Redaktion
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin
Surdej til rugbrød
Opskrift
Anette
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen