fbpx 🍞Rugbrød uden surdej | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej
Sidst ændret:
Tirsdag den 17. marts, 2020 - 09:13
Beskrivelse

Opskriften på saftigt hjemmelavet rugbrød uden surdej!

Det er bestemt ikke fordi, vi skal diktere, hvad der er dansk, og hvad der ikke er - men rugbrød er simpelthen noget af det mest pæredanske, vi kan bryste os af herhjemme.

Rugbrødet er desuden elsket af flere andre folkefærd, og selv i visse steder af USA er man ved at få øjnene op for det grove, mørke bagværk.

Du kan pynte dit lækre hjemmebagte rugbrød med birkes, sesam, eller hvad du foretrækker- I så fald drysser du det ned i rugbrødsformen efter du har smurt formen med olie, ligesom du giver et drys ovenpå dejen, efter den er hældt i formen.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 rugbrød
Forberedelsestid
2 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 50 minutter
Ingredienser
400 g Vand (koldt)
100 g Hvidtøl
15 g Gær
1 tsk Lys sirup
2 tsk Salt
8 spsk Rugkerner (skårne)
7 spsk Hørfrø
2 1⁄2 dl Solsikkekerner
8 1⁄2 dl Rugmel (fuldkorns)
25 g Olie (smagsneutral, til at smøre formen)
Vejledning
  1. Find en skål.
  2. Kom vand, kærnemælk og hvidtøl i skålen.
  3. Tilsæt gæren og lad den opløse.
  4. Kom nu den lyse sirup, salt, rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og fuldkornsrugmelet i skålen.
  5. Rør dejen godt sammen - det tager 10 minutters tid. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  6. Tag din rugbrødsform - den skal kunne rumme små 3 liter. Brug hellere en lidt for stor end lidt for lille form, da rugbrødet vil hæve.
  7. Smør formen med olien.
  8. Hæld dejen i formen.
  9. Dyp en spiseske i vand og brug bagsiden af skeen til at glatte overfladen af dejen ud.
  10. Dæk nu formen til med film.
  11. Sæt formen på køl i et døgn.
  12. Tag formen ud af køleskabet.
  13. Lad den stå i 2 timers tid ved stuetemperatur.
  14. Tænd din ovn på 190 grader almindelig ovn.
  15. Sæt rugbrødet i ovnen.
  16. Bag i 90 minutter.
  17. Tag rugbrødet ud af ovnen.
  18. Vend brødet ud på bordet.
  19. Bank i bunden af rugbrødet med fingrene - hvis det lyder hult, er det færdigt, og hvis ikke, skal det have yderligere 10 minutter i ovnen.
  20. Når rugbrødet er færdigt, lader du det afkøle fuldstændig, før du skære det ud i skiver.

Rugbrød uden surdej

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om rugbrød
Artikel
Redaktion
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin
Surdej til rugbrød
Opskrift
Anette
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Øllebrød med æggesnapscreme
Opskrift
fadlsforlag