fbpx 🍞 Rosmarinbrød 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Rosmarinbrød

Rosmarinbrød
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Lækkert italienskinspireret madbrød med en topping af rosmarin, salt og olivenolie. 

Server brødet lunt som tilbehør til supper eller gryderetter, og server det som en snack sammen med forskellige slags lufttørrede pølser og skinker.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
3 timer, 25 minutter
Ingredienser
4 dl Vand (lunkent)
25 g Gær
1 1⁄2 tsk Salt
500 g Hvedemel
  Olivenolie (til brødets overflade)
  Rosmarin (tørret, til pynt)
  Havsalt (eller kryddersalt, til pynt)
Vejledning

Smuldr gæren i  en røreskål eller dejfad.

Hæld vand og salt i skålen og opløs gæren heri - brug et håndpiskeris. 

Tilsæt olivenolie og hvedemel og rør dejen godt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formens sider med olie.

Læg dejen i formen, den skal være jævn hele vejen rundt.

Læg et viskestykke over formen og lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur.

Prik nogle huller i dejen (evt. med fingrene) og drys overfladen med olivenolie, rosmarin og salt .

Bag brødet i en forvarmet ovn uden varmluft ved 200 grader i 25 min.

Lad brødet afkøle på en bagerist inden servering.

Rosmarinbrød

Noter

Brødet er et lækkert madbrød. Server det lunt!

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier