fbpx 🍞 Rosmarinbrød 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Rosmarinbrød

Rosmarinbrød
Beskrivelse

LÌkkert italienskinspireret madbrød med en topping af rosmarin, salt og olivenolie. 

Server brødet lunt som tilbehør til supper eller gryderetter, og server det som en snack sammen med forskellige slags lufttørrede pølser og skinker.

Udbytte
1 Brød
Foreberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
3 timer, 25 minutter
Ingredienser
4 dl Vand (lunkent)
25 g GĂŚr
1 1⁄2 tsk Salt
500 g Hvedemel
  Olivenolie (til brødets overflade)
  Rosmarin (tørret, til pynt)
  Havsalt (eller kryddersalt, til pynt)
Vejledning

Smuldr gÌren i  en røreskül eller dejfad.

HÌld vand og salt i skülen og opløs gÌren heri - brug et hündpiskeris. 

TilsÌt olivenolie og hvedemel og rør dejen godt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formens sider med olie.

LÌg dejen i formen, den skal vÌre jÌvn hele vejen rundt.

LÌg et viskestykke over formen og lad dejen hÌve i 2-3 timer ved stuetemperatur.

Prik nogle huller i dejen (evt. med fingrene) og drys overfladen med olivenolie, rosmarin og salt .

Bag brødet i en forvarmet ovn uden varmluft ved 200 grader i 25 min.

Lad brødet afkøle pü en bagerist inden servering.

Rosmarinbrød

Noter

Brødet er et lÌkkert madbrød. Server det lunt!

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier