Romkugler

Underrubrik
Hjemmelavede romkugler der er nemme og lækre
Romkugler
Beskrivelse

Romkugler med tivolikrymmel, er og bliver en klassisker.

Den danske trøffel, har til tider haft en blakket ry, som en rest fra bageren gulv. Men heldigvis er det en gamle skrøne. Sandheden er en helt anden og det er en dejlig dansk specialitet, som vi kan være stolte af. Ja, romkuglen laves af daggamle kager, men tænk en gang:  At kunne lave noget så lækkert og hyggeligt ud af noget der ellers vil gå til spilde - i bund og grund er det alle vores ynglingskager i en og samme kage :-)

Romkuglen er en del af vores alles tur til bageren. Vi kan alle genkende den på lang afstand, om vi er til den farvestrålende tivolikrymmel, eller den lækre chokoladekrymmel eller en af de mange andre. Der er snart lige så mange forskellige trøfler, som der er bagere.

Så kast dig ud i en af de gode gamle klassisker, og kom igang med at bruge resterne.

Har du et lille stykke efter eftermiddagskaffen eller gæsterne, så kom det i fryseren i en zip lock pose eller en bøtte og når posen eller bøtten er fuld, er det igang med at lave dine egne lækre romkugler.

Udbytte
12 Stk.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
400 g kage (Rester af kage )
100 g marmelade
100 g Mørk chokolade (Smeltes over vandbad)
2 spsk Romessens (eller mørk rom)
  Tivoli krymmel (til pynt af romkuglerne)
Vejledning

Smelt den mørke chokolade over et vandbad. Imens chokoladen smelter, brækkes kagen i mindre stykker og kommes op i en røreskål, sammen med kakao pulver, marmelade og romessens. 

Hvad angår marmeladen, kan alle forskellige smage bruges. Jeg havde hindbærmarmelade i køleskabet, men andre gange har jeg brugt jordbær eller appelsin.

Opskriften er perfekt til at mindske madspild.

Kom den smeltede chokolade op i røreskålen til de andre ingredienser og rør det hele godt sammen, til du har en ensartet masse.

Form nu kugler i en passende størrelse, mine blev på størrelse med dem vi kender fra bageren, men hvorfor ikke lave dem til en lille hapser?

Rul dine romkugler i lige den krymmel du har lyst til. Jeg brugte tivoli krymmel, da det var det vi havde i skuffen. Men næste gang vil jeg også prøve med chokoladeovertræk og nogen med chokoladekrymmel.

Slip fantasien løs og lav din egen udgave af en klassiker.

I bund og grund er romkuglerne klar så snart at de er rullet ind i krymmel/overtræk.

Romkugler

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier