fbpx ūüėč Romkugler ūü§§ | opskrifter | GastroFun.dk

Romkugler

Romkugler
Underrubrik
Hjemmelavede romkugler der er nemme og lækre
Sidst ændret:
L√łrdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Beskrivelse

Romkugler med tivolikrymmel er og bliver en klassiker.

Den danske tr√łffel¬†har til tider haft et¬†blakket ry, som at de f.eks. skulle best√• af¬†kagerester fejet op fra bageren gulv. Dette er dog blot¬†en¬†en gammel¬†skr√łne. Sandheden er en helt anden, og det er en dejlig dansk specialitet, som vi med rette kan v√¶re stolte af. Ja, vist best√•r romkugler¬†af daggamle kager, men t√¶nk engang¬†at kunne lave noget s√• l√¶kkert og hyggeligt ud af noget, der ellers bare ville g√• til spilde.¬†I¬†bund og grund er romkuglen jo faktisk¬†alle vores yndlingskager¬†i en og samme kage :-)

Romkuglen er for mange en obligatorisk del af turen til bageren. Vi kan¬†genkende¬†den p√• lang afstand, hvad end¬†vi er til det¬†farvestr√•lende tivolikrymmel¬†eller til det¬†l√¶kre chokoladekrymmel - eller en af de mange andre slags pynt, der bruges til at trille romkuglerne i.¬†Der er n√¶sten¬†lige s√• mange forskellige tr√łfler, som der er bagere, og det er netop det, der g√łr kagen legendarisk.¬†

Så kast dig ud i en af de gode gamle klassikere og kom igang med at bruge resterne.

Har du et lille stykke kage tilbage fra¬†eftermiddagskaffen eller g√¶sterne, s√• kom det i fryseren i en plastboks eller pose med¬†genluk.¬†N√•r posen eller b√łtten er fuld, er det tid til at¬†lave dine egne l√¶kre romkugler, der snildt kan sl√• dem, du kan k√łbe hos selv de bedste bagere.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 Stk.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
400 g kage (Rester af kage )
100 g marmelade
100 g M√łrk chokolade (Smeltes over vandbad)
2 spsk Romessens (eller m√łrk rom)
  Tivoli krymmel (til pynt af romkuglerne)
Vejledning

Romkugler

Smelt den m√łrke chokolade over et vandbad.

Mens chokoladen smelter, br√¶kkes kagen i mindre stykker og kommes op i en r√łresk√•l¬†sammen med kakaopulver, marmelade og romessens.¬†

Hvad ang√•r marmeladen, kan alle forskellige slags¬†bruges. Jeg havde hindb√¶rmarmelade i k√łleskabet, men andre gange har jeg brugt jordb√¶r eller¬†appelsin.

Opskriften er perfekt til at mindske madspild.

Kom den smeltede chokolade op i r√łresk√•len til de andre ingredienser og r√łr det hele godt sammen, til du har en ensartet masse.

Form nu kugler i en passende st√łrrelse, mine blev p√• st√łrrelse med dem vi kender fra bageren, men hvorfor ikke lave dem til en lille hapser?

Rul dine romkugler i lige den type krymmel, du har lyst til. Jeg brugte tivolikrymmel, da det var det, vi havde i skuffen. Men næste gang vil jeg også lave nogle med chokoladeovertræk samt nogle med chokoladekrymmel.

Slip fantasien l√łs og lav din egen udgave af den elskede¬†klassiker.

I bund og grund er romkuglerne klar, så snart at de er rullet ind i krymmel/overtræk.

Romkugler

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier