fbpx 🍓Rødgrød🥣 | opskrifter | GastroFun.dk

Rødgrød

Rødgrød
Sidst ændret:
Tirsdag den 25. februar, 2020 - 14:42
Beskrivelse

Lækker og vegansk udgave af den klassiske rødgrød.

Opskriften er til 4-5 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: "Mit grønne morgenbord", skrevet af Asta Just Schack

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Grød:)
1 kg Jordbær (frosne)
  Citronsaft (fra 1 citron)
1 dl Vand
2 spsk Maizena
  Opskriftsgruppe (Topping:)
1 1⁄2 dl Yoghurt (1-2 dl - plantebaseret)
2 spsk Chiafrø
  Jordbærsaft (friske)
Vejledning

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv.

Kom en smule sukker på et skærebræt og tvær vaniljen ud i sukkeret ved at skrabe det frem og tilbage.

Kom både vaniljesukker og stang i en gryde sammen med jordbær, sukker, citronsaft og vand.

Lad det koge op og skru så ned for varmen.

Lad det stå og simre i 10-15 minutter.

Når jordbærrene er ved at være udkogte, tages ca. 1,5 dl af væden fra.

Hæld den op i en lille skål eller et glas og pisk maizenaen i, før du tilføjer blandingen til grøden i gryden.

Rør rundt og sluk for varmen.

Varm en pande og kom boghvedegrynene på.

Rist dem, indtil de begynder at dufte dejligt.

Sluk for varmen.

Fordel grøden i skåle og kom herefter boghvede og de øvrige toppings på.

Spis, mens grøden er lun, eller hæld grøden på glas og opbevar den i køleskabet i 3-4 dage.

Kilde

Mit grønne morgenbord

Mit grønne morgenbord af Asta Just Schack, ved Muusmann Forlag.

Læs også
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Grøn smoothiebowl
Opskrift
Muusmann Forlag
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier