fbpx ✅Rødbedetærte med gedeost | opskrifter | GastroFun.dk

Rødbedetærte med gedeost

Rødbedetærte med gedeost
Beskrivelse

Opskrift på en god vegetarret i form af en madtærte. 

Her har vi en kombination af rødbede og gedeost, der altid passer godt sammen.

Vi har opskriften fra bogen: "Den store mad for begyndere", skrevet af Linn Grubbström & Jacob Damgaard. De giver følgende tip til opskriften:

"Brug en tandstik for at se, om tærten er gennembagt. Hvis der hænger noget ved tandstikken, skal tærten bage lidt længere. Du kan lægge lidt sølvpapir på toppen, så den ikke brænder på." 

Bogen har fokus på billigere og lette retter og der er især stor hjælp af hente, da det er en billedkogebog.

Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
55 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
  Timian (6 kviste)
2 1⁄2 dl Fløde (Madlavningsfløde)
3 Æg
1 tsk Honning
125 g Smør
1 spsk Vand
100 g Gedeost
2 spsk Olie
3 dl Mel
2 spsk Balsamico
1⁄4 tsk Peber
1 1⁄2 tsk Salt
Vejledning

Rødbedetærte med gedeost

1.    Bland mel og ½ tsk. salt i en skål. Smuldr smørret i. 

Rødbedetærte med gedeost

2.    Arbejd det sammen til en dej. Tilsæt lidt vand, hvis dejen ikke kan hænge sammen. 

Rødbedetærte med gedeost

3.    Tryk dejen ud i en tærteform (circa 28 cm i diameter). Sæt den i køleskab i 20 minutter. Du kan også købe en færdig tærtedej.

Rødbedetærte med gedeost

4.    Prik tærtedejen med en gaffel.

Rødbedetærte med gedeost

5.    Bag den ved 200 grader i 10 minutter. 

Rødbedetærte med gedeost

6.    Skræl rødbederne. Riv dem groft. 

Rødbedetærte med gedeost

7.    Hak timian. Skær løget i tynde både. 

Rødbedetærte med gedeost

8.    Varm olien på en pande. Tilsæt løg, timian og balsamico. Steg i 5 minutter. 

Rødbedetærte med gedeost

9.    Læg løgblandingen i tærteformen. Fordel rødbederne over. 

Rødbedetærte med gedeost

10.    Smuldr gedeosten over rødbederne. 

Rødbedetærte med gedeost

11.    Pisk æg, fløde, honning, 1 tsk. salt og peber sammen. 

Rødbedetærte med gedeost

12.    Hæld blandingen over tærten.

Rødbedetærte med gedeost

13.    Bag ved 200 grader i 35-40 minutter. 

Rødbedetærte med gedeost

14.    Servering. 

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Den store mad for begyndere", der udgives af Strandberg Publishing

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Rødbedesalat
Opskrift
Mette
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion