fbpx 🥚Rødbedesyltede æg | opskrifter | GastroFun.dk

Rødbedesyltede æg

 Rødbedesyltede æg
Underrubrik
Serveret med brændte porrer, mayo og tallerkensmækker
Sidst ændret:
Mandag den 25. februar, 2019 - 13:02
Beskrivelse

Rødbede syltede æg er en lidt anderledes måde at sylte på. Den flotte farve fra rødbederne trækker ind i æggene, der får en meget smuk farve af det.

Vi har opskriften fra bogen "Evergreen", skrevet af Mikkel Karstad.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
24 timer, 8 minutter
Tid i alt
25 timer, 23 minutter
Ingredienser
1 dl Sukker
2 dl Vand
  Dild (1 skærm krondild)
15 Peberkorn (Sorte)
  Salt (Lidt)
12 Æg
Vejledning

Læg rødbederne i en gryde med vand, så det dækker, og kog rødbederne i ca. 45 minutter, til de er møre.

Kom eddike, sukker, vand og krydderier i en anden gryde, og bring i kog.

Tag gryden med rødbederne af varmen, og lad rødbederne stå og trække lidt i kogevandet og køle lidt af.

Hæld koldt vand over rødbederne, og gnub skrællen af.

Skær rødbederne i 1 cm tykke skiver, og kom dem i eddikelagen.

Læg æggene i en gryde, kom vand over, så det dækker, og bring i kog.

Når vandet koger, lad æggene koge i 5 minutter, og hæld herefter koldt vand over, så kogningen stopper. Pil æggene, læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 24 timer,så smagen fra lagen når at trække ind i æggene.

Æggene kan ligge i op til 3 uger i lagen, og lagen kan koges op og bruges igen.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Eddike
Artikel
Redaktion
Gulerodssuppe
Opskrift
Redaktion