fbpx 🥚Rødbedesyltede æg | opskrifter | GastroFun.dk

Rødbedesyltede æg

 Rødbedesyltede æg
Underrubrik
Serveret med brændte porrer, mayo og tallerkensmækker
Beskrivelse

Rødbede syltede æg er en lidt anderledes måde at sylte på. Den flotte farve fra rødbederne trækker ind i æggene, der får en meget smuk farve af det.

Vi har opskriften fra bogen "Evergreen", skrevet af Mikkel Karstad.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
24 timer, 8 minutter
Tid i alt
25 timer, 23 minutter
Ingredienser
1 dl Sukker
2 dl Vand
  Dild (1 skærm krondild)
15 Peberkorn (Sorte)
  Salt (Lidt)
12 Æg
Vejledning

Læg rødbederne i en gryde med vand, så det dækker, og kog rødbederne i ca. 45 minutter, til de er møre.

Kom eddike, sukker, vand og krydderier i en anden gryde, og bring i kog.

Tag gryden med rødbederne af varmen, og lad rødbederne stå og trække lidt i kogevandet og køle lidt af.

Hæld koldt vand over rødbederne, og gnub skrællen af.

Skær rødbederne i 1 cm tykke skiver, og kom dem i eddikelagen.

Læg æggene i en gryde, kom vand over, så det dækker, og bring i kog.

Når vandet koger, lad æggene koge i 5 minutter, og hæld herefter koldt vand over, så kogningen stopper. Pil æggene, læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 24 timer,så smagen fra lagen når at trække ind i æggene.

Æggene kan ligge i op til 3 uger i lagen, og lagen kan koges op og bruges igen.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Eddike
Artikel
Redaktion
Gulerodssuppe
Opskrift
Redaktion