fbpx ✅Rødbedesuppe med peberrod og serranoskinke | opskrifter | GastroFun.dk

Rødbedesuppe med peberrod og serranoskinke

Rødbedesuppe med peberrod og serranoskinke
Beskrivelse

Rødbeder er sprængfyldt med sunde næringsstoffer og kan bruges til meget andet end syltning.

Her bruger vi den sunde grøntsag i en lækker og cremet suppe, serveret med sprødstegt serranoskinke og friskrevet peberrod som topping.  

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
2 Løg
2 fed Hvidløg
500 g Rødbeder
  Olivenolie (til stegning)
1 l fond (grøntsagsfond (gerne vand + terning))
1 knsp Cayennepeber (kan undlades)
1 tsk Koriander
  Krydderier (salt og peber)
  Peberrod (friskrevet)
Vejledning

Pil og hak løg og hvidløg og skær dem i grove tern.

Skræl kartofler og rødbeder og skær ligeledes dem i grove tern.

Varm olivenolie op i en tykbundet gryde og sauter grøntsagerne heri. De skal ikke blive brune, kun bløde. Tilsæt koriander og evt. cayennepeber og lad krydderierne stege med et øjeblik.

Hæld grøntsagsfond i gryden og lad suppen småkoge i cirka 25 minutter eller til alt er helt mørt.

Blend suppen med en stavblender til den er helt fin og glat.

Smag suppen til med salt, peber og en smule æbleeddike. 

Steg serranoskinken sprød på en varm og riv peberroden. 

Server den varme suppe med et drys revet peberrod og sprød serranoskinke på toppen. 

Noter

Spis suppen som en grøn hovedret med godt brød som tilbehør.   

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier