fbpx ūüĎ®‚Äćūüć≥ūüėäR√łdbedepasta med stegt kulmule og pocherede vagtel√¶g | opskrifter | GastroFun.dk

R√łdbedepasta med stegt kulmule og pocherede vagtel√¶g

R√łdbedepasta med stegt kulmule og pocherede vagtel√¶g
Beskrivelse

Skindstegt kulmulefilet med tilbeh√łr af hjemmelavet pasta¬†- det er l√¶kker hverdagsmad, n√•r det er bedst!

Pastaen er i denne opskrift lavet med en pure af r√łdbede. Den r√łde farve¬†ser flot ud og smager godt - og s√• er gr√łntsager i pastadejen¬†en nem m√•de¬†at lokke lidt mere gr√łnt i b√łrnene eller¬†andre gr√łntsagsforskr√¶kkede personer!¬†

Udbytte
3 Personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
300 g Hvedemel (evt. lidt mere)
  Sm√łr (til stegning)
1 bdt Bredbladet persille (grofthakket)
  Krydderier (salt og peber)
  Eddike
Vejledning

R√łdbedepasta:

Start med at lave en pure af r√łdbederne.

Skrub r√łdbederne fri for jord og snavs og kog dem i letsaltet vand i cirka 60 minutter. De skal v√¶re godt m√łre.

Overh√¶ld de kogte r√łdbeder med koldt vand og lad dem st√• i vandet, til de er helt afk√łlede.

"Smut" eller "fl√•" r√łdbederne fri for skr√¶llen og sk√¶r dem i lidt indre stykker.

Blend r√łdbederne, til de bliver til pure. Pureen skal v√¶re helt bl√łd og ensartet og absolut ude klumper.¬†

H√¶ld melet ud p√• k√łkkenbordet og lav en fordybning i midten.

Slå æggene ud i midten af melet og pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melet ind i æggene med den ene hånd, mens du med den anden hånd pisker æg og mel sammen. 

Tils√¶t r√łdbedepureen og evt. ekstra mel og saml pastadejen.

Når dejen er samlet, æltes den godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv, indtil dejen har en glat overflade, når man spænder den op. Det kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.

R√łdbedepasta

Sm√łr dejens overflade med olivenolie og pak den ind¬†i film. Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.

Når dejen har hvilet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt mel til udrulningen - meget mere, end man regner med. 

Rul dejen så tyndt ud som muligt med en kagerulle.

R√łdbedepasta

N√•r dejen ikke kan blive tyndere, s√• pr√łv¬†at rulle dejen¬†op p√• din kagerulle, der forinden er drysset med et godt lag¬†mel. Rul¬†kagerullen et par gange hen over bordet, mens du¬†trykker let p√• den.¬†

Rul dejen af kagerullen - giv den evt. en tur mere, hvis du gerne vil have dejen endnu tyndere.

Drys dejen med rigeligt mel og fold den sammen. 

Sk√¶r dejen ud i lange pastastrimler og h√¶ng dem til t√łrre p√• et stativ beregnet til form√•let. Alternativt kan du bruge et rent kosteskaft lagt over to stole.

R√łdbedepasta

Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger, kommes pastaen i. 

Kog pastaen i 3 minutter og dræn den.

Pastaen er nu klar til servering.

 

Pandestegt kulmule:

Tag fisken¬†ud af k√łleskabet cirka 45 minutter f√łr, den¬†skal tilberedes.

Fjern evt. ben fra fisken og drys den på begge sider med salt.

Stegt kulmule

Lad fisken stå og trække med saltet i 30 minutter.

Skyl fisken under den kolde hane, så al salt bliver fjernet.

‚Äč‚ÄčStegt kulmule

T√łr fisken godt af¬†inden den skal steges.

Opvarm¬†en tykbundet pande¬†til middelh√łj varme med olie.

Placer fisken p√• panden (med skindsiden nedad) sammen med en klat sm√łr.

Steg fisken i 7 minutter på skindsiden (5 minutter, hvis du har en tynd filet).

Vend forsigtigt fisken og steg den et lille minut på den anden side.

Fisken er nu klar til servering.

 

Pocherede vagtelæg:

Bring vandet i kog og tilsæt 1 spiskeskefuld salt og 1 spiskeskefuld lagereddike.

Slå æggene ud i en ramekin/lille skål hver for sig.

Lav en hvirvel i vandet med grydeskeen og hæld æggene i vandet ét ad gangen.

Pocher æggene i 1 minut og kom dem herefter i en skål med koldt vand (gerne isvand), så kogningen stopper.

De pocherede æg er nu klar til servering.

 

Servering:

Server fisken sammen med den friskkogte r√łdbedepasta, der er vendt med lidt sm√łr og salt og drysset med friskhakket persille.¬†

Pynt hver portion pasta med to pocherede vagtelæg.

Noter

I stedet for r√łdbede kan du bruge andre slags gr√łntsager i pastadejen. Pr√łv f.eks. med gulerod, blomk√•l eller broccoli.¬†

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier