fbpx Molekylær gastronomi✅ Rødbede-/balsamicosfærer opskrift GastroFun

Rødbede- og balsamicosfærer

© Modern Recipes rødbedebalsamicosfære
Underrubrik
Wow! Et spiseligt kunstværk.
Beskrivelse

Wow! Et spiseligt kunstværk og samtidigen fantastisk smagssammensætning. Surt og sødt med flager af ost. Vi har valgt blå ost, men gedeost passer også glimrende. Den dybe røde farve passer godt til en julefrokost. Eller påske. Eller sommer. Ja, de er faktisk perfekte hele året rundt! Servér dem, når du virkelig skal imponere venner og familie. Eller bare dig selv – fordi du kan.   

Sfærernes magi kommer fra to stoffer: Calcium Lactate og Sodium Alginate. De to stoffer skaber en tynd hinde omkring væsken, når de kommer i kontakt med hinanden: SFÆRIFICERING. Indeni forbliver væsken flydende, og vi tilsætter lidt Xanthan Gum for at tykne den lidt. Det gør nemlig, at man kan nyde smagen længere tid, da man bedre kan fordele væsken rundt i munden.

Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
15 timer
Tid i alt
15 timer, 30 minutter
Ingredienser
Vejledning

Vej og fordel rødbedejuice, balsamisk eddike, Xanthan Gum, salt og Calcium Lactate i hver sin skål.
© Modern Recipes

Hæld det hele i en høj skål og blend det med en stavblender.
© Modern Recipes

Sæt silikoneformen på en bakke (så er den nemmere at flytte over i fryseren).
 

Fyld alle hullerne og lad formen stå i ca. 30 min., for at undgå luftbobler i væsken.
© Modern Recipes

Sæt formen i fryseren til væsken er dybfrossen. Gør det gerne dagen før!
© Modern Recipes

Læg osten i en pose og smid den i fryseren.

Ca. 30 min. før du vil lave sfærerne, skal du blende Sodium Alginate og vand med stavblenderen. Efter de 30 min. skulle boblerne gerne være væk.
 

Så skal der trylles!
 

Stil skålen med Sodium Alginate og en skål med vand ved siden af hinanden, find din hulske og tag silikoneformen ud af fryseren.

​​​​© Modern Recipes

​​​​© Modern Recipes

Pil forsigtigt de frosne sfærer ud af formen.

Læg dem i Sodium Alginate væsken, men ikke for mange ad gangen. De må ikke røre hinanden!

​​​​© Modern Recipes

Brug hulskeen til at røre forsigtigt i væsken, og vend sfærerne rund et par gange, så de kommer i kontakt med væsken hele vejen rundt. Det er her Calcium Lactate og Sodium Alginate reagerer med hinanden og sfærerne får deres form.

​​​​© Modern Recipes

Brug nu hulskeen til at samle sfærerne op, og læg dem over i vandet. Rør forsigtigt rundt i vandet, så sfærerne bliver helt ’rene’.

​​​​© Modern Recipes

​​​​© Modern Recipes

Tag osten ud af fryseren og riv den. Hvis du bruger et mandolinjern, kan du skære flotte flager.

​​​​© Modern Recipes

Læg sfærerne på skeer og pynt med osteflager og rosmarinblade.

Noter

Specialudstyr

Præcisionsvægt

Molekylær hulske til opsamling

Mandolinjern

Silikoneform med 15 huller.

Calcium Lactate

Sodium Alginate

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier