fbpx Risottokugler ūüćö | opskrifter | GastroFun.dk

Risottokugler

Risottokugler
Underrubrik
Paneret og friturestegt
Beskrivelse

Spr√łdstegte kugler af risotto er en ny og sp√¶ndende m√•de at servere den klassiske¬†italienske risret p√•.¬†

Friterede risottokugler kan b√•de serveres som tilbeh√łr til k√łdretter, som en snack eller som en del af en buffet.¬†

Udbytte
8 Personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
250 g Arborioris (italienske risottoris)
1 L√łg (finthakket)
1 fed Hvidl√łg (finthakkede)
2 dl Hvidvin (t√łr)
1 1⁄2 l H√łnsefond
100 g Parmesan (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
  √Üg
  Panko
  Olie (til fritering )
Vejledning

Opvarm en tykbundet gryde og¬†saut√©r l√łg og hvidl√łg i en blanding af sm√łr og olie.

Steg, til l√łgene¬†er klare og bl√łde, men ikke brune.

Tilsæt ris og lad dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig.

Tilsæt herefter hvidvin og lad det koge væk. 

Tils√¶t den kogende h√łnsefond¬†lidt efter lidt¬†-¬†lad v√¶sken¬†koge n√¶sten v√¶k, inden du tils√¶tter mere.¬†R√łr n√¶sten uafbrudt i risottoen undervejs.¬†

Efter cirka¬†20 minutter b√łr risene v√¶re m√łre. De¬†skal ikke v√¶re bl√łde som en risengr√łd,¬†men m√•¬†gerne bevare en lille smule bid.¬†Risottoen m√• endelig heller¬†ikke v√¶re for t√łr, snarere lidt flydende.¬†

Tag gryden af varmen og r√łr parmesan og ekstra sm√łr i.

Smag til med salt, peber og hvidvinseddike. 

Lad risottomassen k√łle let af.¬†

Kom den afk√łlede risotto i en dessertkugleform¬†af silikone - s√łrg for, at massen er presset godt sammen i formen.

Risottokugler

Stil formene i fryseren i 2-3 timer.

Tag risottokuglerne ud af fryseren kort tid¬†f√łr, de skal tilberedes.¬†

Risottokugler

Rul kuglerne f√łrst i¬†sammenpisket √¶g og derefter i pankorasp.

Risottokugler

Opvarm en frituregryde/gryde eller en h√łj pande med olie.

Når olien har nået en temperatur på 180 grader, er den klar til brug.

Det er vigtigt ikke at komme for mange kugler i olien på en gang, da temperaturen falder kraftigt, når de kommer i.

Frituresteg risottokuglerne i den varme olie i cirka 4 minutter. Risottoen er tilberedt, så det handler om, at de får stegeskorpe og bliver flot gyldne.   

Lad risottokuglerne afdryppe p√• fedtsugende papir og server dem som tilbeh√łr eller snack.

Risottokugler

Noter

Har du ikke en silikoneform at st√łbe kuglerne i, kan du sagtens anvende en isterningform- eller chokoladeform, ligeledes af silikone.

Du kan ogs√• blot¬†forme riskuglerne med h√¶nderne. Lav dem cirka s√• store som en valn√łd og l√¶g dem herefter p√• en bakke eller lignende¬†med bagepapir.¬†¬†

Friterede risottokugler er ogs√• en genial m√•de at¬†bruge¬†en rest risotto p√•. Har du den f√¶rdige risotto p√• lager, er det ingen sag at fremstille de l√¶kre, spr√łde risottokugler.¬†¬†

Alternativt kan du også forme din risotto i andre forme. Her har vi formet den i en chokoladebarform og derefter tilberedt dem på samme måde som risottokuglerne:

Risottobar

Source

Vi brugte denne popcake form til vores risottokugler:

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion