fbpx Risotto med rejer ūü¶ź | opskrifter | GastroFun.dk

Risotto med rejer

Risotto med rejer
Beskrivelse

Cremet risotto med¬†√¶rter, rejer og¬†rugbr√łdsknas - det er mad, hele familien kan lide!

Risotto er altid godt, og denne udgave¬†med l√¶kre, store¬†vannameirejer, spr√łde √¶rter og mascarpone¬†er ingen undtagelse.

Server risottoen med et spr√łdt og l√¶kkert drys af ristet rugbr√łd og gerne et glas k√łlig hvidvin.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1 dl Hvidvin
300 fed Ris (risottoris)
1 1⁄2 l Gr√łntsagsfond (gerne vand + terning)
200 fed Mascarpone
  Krydderier (salt og peber)
  Olivenolie (til stegning)
200 g Ærter (ekstra fine ærter, fra frost)
200 g Rejer (vannameirejer - opt√łede og befriet fra skallen)
Vejledning

Risotto:

Snit l√łg og hvidl√łg fint.

Opvarm en gryde med olivenolie og saut√©r l√łg og hvidl√łg deri.

H√¶ld risene ved og lad dem saut√©re sammen med l√łgene i et par minutter.

Hæld hvidvin ved og lad den fordampe.

Tils√¶t dern√¶st gr√łntsagsbouillonen - brug en √łse/suppeske¬†- lidt¬†af gangen og under konstant omr√łring, s√•¬†risene liges√• stille absorberer v√¶sken.

N√•r risene har n√•et den √łnskede¬†konsistens¬†tils√¶ttes¬†mascarponen,¬†og risottoen smages til med salt og peber.

 

Fyld:

Fjern tarmstrengen fra rejerne med en lille, skarp kniv. T√łr dem, s√• de ikke er v√•de.

Opvarm en pande med olie og lynsteg rejerne i 1 minut. Krydr til sidst med salt og peber.

Rejer og ærter vendes i risottoen, og den er klar til servering!

Risotto med rejer

Noter

Tip:¬†Rugbr√łd i tynde skiver ristes p√• panden (eller i ovnen) i lidt olie. Drys¬†med lidt havsalt efter ristningen og knus det¬†henover¬†retten. Det smager fantastisk og¬†tilf√łrer den bl√łde, cremede risotto b√•de knas og¬†spr√łdhed!

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion