Risotto med friske krydderurter, ærter og sprødstegt kyllingebryst

Billede
Risotto
Description

Denne lækre risotto opskrift er med sprødstegt kyllingebryst, let kogte ærter og friske krydderurter. Retten er hurtig at lave og super velsmagende. 

Foreberedelsestid
7 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
37 minutter
Ingredienser
250 g Ris ((Arborio))
1 Løg
1 fed Hvidløg
50 g Parmesan
3 dl Hvidvin
1 spsk Olie
30 g Smør
6 dl fond (Hønsefond/boullion er at foretrække)
  Citron ((Både saft og skal fra 1/3 citron))
  Krydderier (Salt, peber og æbleedikke)
  Krydderier (Salt og peber)
5 g Smør
1 tsk Olie (Smagsneutral)
150 g Ærter ((Frosne))
1 bdt Persille
Vejledning

Risotto

Lun halvdelen af smørret med lidt olie i en tykbundet gryde og giv risene lidt varme i 2-3 minutter, så de kan suge fedtet til sig. Tag dem op og læg dem til side derefter.

Steg løg og hvidløg i smør og olie ved middelhøj varme. Når de har fået et smule farve, hældes risene og hvidvinen i. 

Sørg for generelt at røre i risottoen så den ikke brænder på. Når vinen næsten er kogt ud, tilføj så 1/5 af fonden. Når det næsten er kogt ud, så tilføj igen 1/5 og forsæt på denne måde i 25 min. 

Når du er løbet tør for fond, tilføj så parmesanen, citronsaften, citronskallen, eddiken og lidt smør. 

Smag til med salt og peber.

Kort før serveringen skal risottoen have friskkværnet peber og friskrevet parmesan henover.

 

Kyllingbryst

Der er flere faktorer der spiller ind for at kyllingebryst bliver lækkert saftigt og ikke tørt:

Sørg for at kødet er taget ud af køleskabet 30 minutter før stegning, så kødet ikke er for koldt når det kommer på panden. Det kan gøre at det bilver "kogt" i stedet for. Sørg for at kødet er tørret godt af inden det kommer på panden der skal være ret varm.

Steg det i 5 minutter ved middelhøj varme i en tykbundet pande og i olie/smør og sørg ikke at røre ved kødet/vende det. Det skal have stegeskorpe.

Når kødet vender skal der skrues ned til middel varme og igen må du ikke røre ved panden når kødet er der på.

Tag kødet af panden og dæk det til i et viskestykke og lad det hvile i et par minutter. Kødet er klar til servering.  

 

Ærter

Put de frosne ærter direkte fra fryseren og op i en gryde.

Tilsat koldt vand og en smule og kog vandet op. Når det koger skal ærterne kun have ét minut.

Fjern gryden fra blusset og hæld derefter et stort glas koldt vand ned til ærterne og læg låget igen.

Lad dem trække i 2-3 minutter og server straks.

 

Servering

Skær kyllingebrystet i skiver og læg dem ovenpå risottoen i en dyb tallerken.

Hak persillen og drys den ovenpå retten sammen med ærterne og retten er klar til servering.

Risotto

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier