fbpx 🍷🍚Risotto med amarone di Valpolicella | opskrifter | GastroFun.dk

Risotto med amarone di Valpolicella

Risotto med amarone di Valpolicella
Beskrivelse

Risotto med amarone di Valpolicella - det lyder måske voldsomt, men man skal faktisk bruge 1 hel flaske amarone til risottoen her.

Mindre gør det ikke. En lækker og velsmagende risotto med en mørk og flot rød farve.

Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
3 dl Bouillon (Hønse)
150 g Smør (usaltet smør, blødgjort)
1 Rødløg (mellemstort. Pillet og hakket)
1 Bladselleri (skyllet og hakket fint)
300 g Ris (risottoris, f.eks. arborio)
700 g Rødvin (1 flaske amarone di Valpolicella)
150 g Parmesan (Friskrevet)
  Creme Fraiche (kan udelades)
Vejledning

Varm hønsebouillonen op, og smag den til med havsalt og sort peber.

Smelt to tredjedele af smørret i en stor gryde, og steg løg og bladselleri ved
middelsvag varme i ca. 20 minutter, eller til de har fĂĄet lidt farve.

Tilsæt risene, og rør rundt, så de dækkes af smør.

Skru op for varmen, og hæld 5 dl af vinen i lidt ad gangen, så den langsomt opsuges af risene.

Tilsæt derpå den varme bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring, og tilsæt først mere bouillon, når den forrige portion er blevet opsuget.

Hæld resten af vinen i lidt ad gangen under stadig omrøring, når al bouillonen er brugt, og risene er næsten møre.

Risene vil nu have taget farve efter vinen.

Rør halvdelen af parmesanen og resten af smørret i, og smag til med salt og peber.

Undgå at røre for kraftigt.

Server risottoen med resten af parmesanen og en skefuld cremefraiche pĂĄ, hvis du synes.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion