fbpx ūüć≤Risotto | opskrifter | GastroFun.dk

Risotto

Risotto
Sidst ændret:
Torsdag den 27. juni, 2019 - 16:03
Beskrivelse

Dejlig og l√¶kker vegetarisk risotto lavet med champignon og gr√łntsagsbouillon. Retten er til 2 eller 3 personer, afh√¶ngig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk", hvor forfatteren siger f√łlgende om opskriften:

"Risotto er en italiensk klassiker. Denne ret er perfekt at servere, hvis du f√•r g√¶ster eller til weekendfork√¶lelse. Jeg har tilf√łjet ekstra gr√łntsager til retten, hvilket bestemt kun g√łr den ekstra l√¶kker. Du kan sagtens eksperimentere med at putte endnu flere gr√łntsager i retten. Jeg elsker den cremede risotto, som er smagfuld og sk√łn."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Risotto)
100 g Champignon
1 spsk Sm√łr (Eller olie)
1 l Vand
  Gr√łntsagsbouillon (To terninger)
250 g Risottoris
1 dl Hvidvin
50 g Spinat
1⁄2 Courgetter
30 g Parmesan
3 spsk Sm√łr
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Topping)
  Parmesan (Revet)
Vejledning

I en gryde svitses fintsnittet l√łg og champignon i skiver med olie eller sm√łr.

Imens kommer du vand og bouillon i en anden gryde og bringer det op at koge.

I gryden med l√łg tils√¶tter du risottorisene, og lader dem stege, til de begynder at blive lidt blanke.

Tils√¶t dern√¶st hvidvinen, og lad den simre et √łjeblik.

Dern√¶st tilf√łjes bouillonvandet lidt ad gangen, s√• risene n√•r at suge v√¶sken.

Når al væsken er tilsat, kommer du spinat, revet courgette og peberfrugt i gryden.

Lad risottoen simre under låg i ca. 20-30 minutter.

Tils√¶t til sidst ost, sm√łr, salt og peber.

Lad det simre et par minutter, s√• sm√łr og ost smelter.

Server retten varm med lidt revet parmesanost og bredbladet persille. 

Noter

TIP: Drys evt. retten med frisk citronskal.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk"

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion