fbpx 🍚Risotto✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Risotto

Risotto
Sidst ændret:
Tirsdag den 12. marts, 2019 - 09:19
Beskrivelse

Her får du grundopskriften på en klassisk italiensk risotto. 

Denne risotto består i al sin enkelhed af ris, løg, hvidløg, hønsefond, lidt hvidvin og revet parmesan, og den er ligeså velsmagende, som den er enkel. 

Server den som forret eller tilbehør, eller lad den danne grundlag for andre varianter af risotto. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
250 g Arborioris (italienske risottoris)
1 Løg
1 fed Hvidløg
2 dl Hvidvin
1 1⁄2 l Hønsefond
100 g Parmesan (friskrevet)
  Smør
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Opvarm en tykbundet gryde og sautér løg og hvidløg i en blanding af smør og olie. Steg, til løgene er klare og bløde, men ikke brune.

Tilsæt ris og lad dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig. Tilsæt herefter hvidvin og lad det koge væk. 

Kom den kogende bouillon ved lidt ad gangen og lad det koge næsten væk, inden du tilsætter mere. Rør næsten uafbrudt i risottoen undervejs. 

Efter cirka 20 minutter er risene møre. De skal ikke være bløde som risengrød, men stadig have en lille smule bid. Risottoen må endelig heller ikke være tør i det, snarere lidt flydende. 

Tag gryden af varmen og rør parmesan og ekstra smør i. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike og server omgående. 

Risotto

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier