fbpx ūüćöRisotto‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Risotto

Risotto
Beskrivelse

Her får du grundopskriften på en klassisk italiensk risotto. 

Denne risotto best√•r i al sin enkelhed af ris, l√łg, hvidl√łg, h√łnsefond, lidt hvidvin og revet parmesan, og den er liges√• velsmagende, som den er enkel.¬†

Server den som forret eller tilbeh√łr, eller lad den danne grundlag for andre varianter af risotto.¬†

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
250 g Arborioris (italienske risottoris)
2 dl Hvidvin
1 1⁄2 l H√łnsefond
100 g Parmesan (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Pil og hak l√łg og hvidl√łg¬†fint.

Opvarm en tykbundet gryde og¬†saut√©r l√łg og hvidl√łg i en blanding af sm√łr og olie. Steg, til l√łgene¬†er klare og bl√łde, men ikke brune.

Tilsæt ris og lad dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig. Tilsæt herefter hvidvin og lad det koge væk. 

Kom den kogende bouillon ved lidt ad gangen og lad det koge n√¶sten v√¶k, inden du tils√¶tter mere.¬†R√łr n√¶sten uafbrudt i risottoen undervejs.¬†

Efter cirka¬†20 minutter er risene m√łre. De¬†skal ikke v√¶re bl√łde som¬†risengr√łd,¬†men stadig have¬†en lille smule bid.¬†Risottoen m√• endelig heller¬†ikke v√¶re t√łr i det, snarere lidt flydende.¬†

Tag gryden af varmen og r√łr parmesan og ekstra sm√łr i. Smag til med salt,¬†peber og hvidvinseddike og server omg√•ende.¬†

Risotto

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier