fbpx 🍚Risotto✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Risotto

Risotto
Beskrivelse

Her für du grundopskriften pü en klassisk italiensk risotto. 

Denne risotto bestür i al sin enkelhed af ris, løg, hvidløg, hønsefond, lidt hvidvin og revet parmesan, og den er ligesü velsmagende, som den er enkel. 

Server den som forret eller tilbehør, eller lad den danne grundlag for andre varianter af risotto. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
250 g Arborioris (italienske risottoris)
1 fed Hvidløg
2 dl Hvidvin
1 1⁄2 l Hønsefond
100 g Parmesan (friskrevet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Opvarm en tykbundet gryde og sautÊr løg og hvidløg i en blanding af smør og olie. Steg, til løgene er klare og bløde, men ikke brune.

TilsÌt ris og lad dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig. TilsÌt herefter hvidvin og lad det koge vÌk. 

Kom den kogende bouillon ved lidt ad gangen og lad det koge nÌsten vÌk, inden du tilsÌtter mere. Rør nÌsten uafbrudt i risottoen undervejs. 

Efter cirka 20 minutter er risene møre. De skal ikke vÌre bløde som risengrød, men stadig have en lille smule bid. Risottoen mü endelig heller ikke vÌre tør i det, snarere lidt flydende. 

Tag gryden af varmen og rør parmesan og ekstra smør i. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike og server omgüende. 

Risotto

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier