fbpx Risalamande med kirsebærsovs | opskrifter | GastroFun.dk

Risalamande med kirsebærsovs

Risalamande med kirsebærsovs
Beskrivelse

Risalamande med kirsebærsauce. Er der noget mere magisk end kirsebærsauce, hvor der stadig er bare lidt konsistens i kirsebærende...!?

For mig skal der være lidt at tygge på, når jeg får serveret kirsebærsauce. Så i min familie, er kirsebærsaucen hjemmelavet. 

Jeg køber altid en god portion friske kirsebær om sommeren, lige der hvor de smager aller bedst. og så bliver de halveret, udstenet og kommer på frost. Så er jeg sikker på lækre søde kirsebær til min kirsebærsauce til jul.

Og ja, jeg tester en del kirsebær inden jeg når til at fryse nogen ned og ja, det skyldes at jeg er virkelig glad for kirsebær om sommeren.

Udbytte
1 Portion
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kirsebærsauce)
350 g kirsebær (uden sten)
1 1⁄2 dl Appelsinsaft (eller god appelsinjuice)
1 1⁄2 dl Portvin
1⁄2 dl Vand
1 spsk Sirup (lys eller mørk)
1 spsk Kartoffelmel
1⁄4 dl Vand
  Opskriftsgruppe (Risalamande)
160 g Grødris
  Mandler (Kogte, smuttede hakkede)
Vejledning

Kirsebærsauce

Flæk vaniljestangen op langs og skrab kornene ud ad stangen.

Mas kornene ud i lidt sukker, for at dele kornene fra hinanden.

Kom rørsukker, vanilje, vand, appelsinsaft og portvin op i en gryde og lad det koge op ved middelvarme. 

Lad saucen små koge i 3-4 minutter inden kirsebærrene kommes op i gryden og koges med ved svag varme i 15-20 minutter.

Rør kartoffelmel ud i 1/4 deciliter vand. Bring saucen i kog, og hæld lidt af jævningen i ad gangen, indtil saucen har den ønskede tykkelse. 

Kirsebærsaucen er nu klar til servering.

Lav din kirsebærsauce, et par dage i forvejen og varm den op lige inden den skal serveres.

 

Risalamande

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af stangen.

Kom ris, mælk og vaniljekorn, samt stangen ned i en gryde og bring mælken i kog, under omrøring.

Når mælken koger, skrues der ned på svag varme og grøden røres jævnligt. Til grøden er lind og lækker. Det tager cirka 45-60 minutter. Resultatet er ventetiden vær.

Kom den kogte grød op i en bøtte og drys den med et tyndt lag sukker. Et tynd lag sukker oven på grøder sikre at grøden ikke danner et lag skind på toppen, imens den køles ned. Et alternativ til sukker er at komme husholdningsfilm henover, men det skal lægge direkte på grøden.

Lad grøden stå i minimum 2 timer, men gerne natten over.

Når grøden er kold, tages den ud af køleskabet.

Pisk 2 deciliter piskefløde til den let skum, pisk hellere for lidt end for meget. 

Rør en til to spiseskefulde flødeskum ud i risengrøden, for at løsne risene.

Vend nu forsigtig mere af flødeskummet i risengrøden, til den har den ønskede konsistent.

Smag til med sukker, og kom til sidst de hakkede mandler i.

Risalamande med kirsebærsovs

Risalamande med kirsebærsovs

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om risengrød
Artikel
Redaktion