fbpx ūüćöūüćíRisalamande med kirseb√¶rsovsūüćí | opskrifter | GastroFun.dk

Risalamande med kirsebærsovs

Risalamande med kirsebærsovs
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 11:05
Beskrivelse

Risalamande med kirsebærsauce. Er der noget mere magisk end kirsebærsauce, hvor der stadig er bare lidt konsistens i kirsebærende...!?

For mig skal der være lidt at tygge på, når jeg får serveret kirsebærsauce. Så i min familie, er kirsebærsaucen hjemmelavet. 

Jeg k√łber altid en god portion friske kirseb√¶r om sommeren, lige der hvor de smager aller bedst. og s√• bliver de halveret, udstenet og kommer p√• frost. S√• er jeg sikker p√• l√¶kre s√łde kirseb√¶r til min kirseb√¶rsauce til jul.

Og ja, jeg tester en del kirsebær inden jeg når til at fryse nogen ned og ja, det skyldes at jeg er virkelig glad for kirsebær om sommeren.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kirseb√¶rsauce)
350 g kirsebær (uden sten)
1 1⁄2 dl Appelsinsaft (eller god appelsinjuice)
1 1⁄2 dl Portvin
1⁄2 dl Vand
1 spsk Sirup (lys eller m√łrk)
1 spsk Kartoffelmel
1⁄4 dl Vand
  Opskriftsgruppe (Risalamande)
  Mandler (Kogte, smuttede hakkede)
Vejledning

Kirsebærsauce

Flæk vaniljestangen op langs og skrab kornene ud ad stangen.

Mas kornene ud i lidt sukker, for at dele kornene fra hinanden.

Kom r√łrsukker, vanilje, vand, appelsinsaft og portvin op i en gryde og lad det koge op ved middelvarme.¬†

Lad saucen små koge i 3-4 minutter inden kirsebærrene kommes op i gryden og koges med ved svag varme i 15-20 minutter.

R√łr kartoffelmel ud i 1/4 deciliter vand. Bring saucen i kog, og h√¶ld lidt af j√¶vningen i ad gangen, indtil saucen har den √łnskede tykkelse.¬†

Kirsebærsaucen er nu klar til servering.

Lav din kirsebærsauce, et par dage i forvejen og varm den op lige inden den skal serveres.

 

Risalamande

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af stangen.

Kom ris, m√¶lk og vaniljekorn, samt stangen ned i en gryde og bring m√¶lken i kog, under omr√łring.

N√•r m√¶lken koger, skrues der ned p√• svag varme og gr√łden r√łres j√¶vnligt. Til gr√łden er lind og l√¶kker. Det tager cirka 45-60 minutter. Resultatet er ventetiden v√¶r.

Kom den kogte gr√łd op i en b√łtte og drys den med et tyndt lag sukker. Et tynd lag sukker oven p√• gr√łder sikre at gr√łden ikke danner et lag skind¬†p√• toppen, imens den k√łles ned. Et alternativ til sukker er at komme husholdningsfilm henover, men det skal l√¶gge direkte p√• gr√łden.

Lad gr√łden st√• i minimum 2 timer, men gerne natten over.

N√•r gr√łden er kold, tages den ud af k√łleskabet.

Pisk 2 deciliter piskefl√łde til den let skum, pisk hellere for lidt end for meget.¬†

R√łr en til to spiseskefulde fl√łdeskum ud i risengr√łden, for at l√łsne risene.

Vend nu forsigtig mere af fl√łdeskummet i risengr√łden, til den har den √łnskede konsistent.

Smag til med sukker, og kom til sidst de hakkede mandler i.

Risalamande med kirsebærsovs

Risalamande med kirsebærsovs

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også