fbpx ‚úÖRisalamande Kageūüćį | opskrifter | GastroFun.dk

Risalamande Kage

Risalamande Kage
Beskrivelse

Vil du overraske gæsterne med andet end en klassisk risalamande? 

Her er en perfekt opskrift, på en risalamandekage, på en kikse bund af digestive. 

Udbytte
1 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kagen)
900 g Risengr√łd (Fra aftenen f√łr)
1⁄2 l Fl√łde
3 spsk Sukker (Tilf√łj gerne en spsk mere eller mindre, efter √łnske)
3 Husblas (opbl√łdt og smeltet i lidt fl√łde - 1-2 spsk. og derefter pisket med i fl√łdeskummen.¬†)
  Opskriftsgruppe (Kirseb√¶r Ganache)
1 kirsebær (En del kirsebærsovs)
1 Fl√łde (En del fl√łde)
2 Hvid chokolade (2 dele hvid chokolade)
  Opskriftsgruppe (Vanilje Sne)
2 tsk vanilje (Olie)
1 spsk Zorbit
Vejledning

Jeg har længe gået og funderet over en risalamande i nye klæder. 

Et arrangement med kollegaer gav anledning til at eksperimenter og udvikle på min ide, og teste den. Det blev til en risalamande kage på kiksebund.
 

Kagen 

Kiksebund af digestive, Som du ville lave den til en cheesecake.  

Bland fl√łde, smeltet husblas, sukker og vanille og pisk til en skum. vend det i risengr√łdden.¬†

fordel p√• kiksebunden og stil p√• k√łl.¬†

 

Der b√łr selvf√łlgelig laves en kirseb√¶r gele til toppen,¬†¬†Her blev det en hurtig smutvej, min kollega kunne anbefale.¬†¬†

Et glad ripsgele, smeltet i en lille gryde og forsigtigt hældt over kagen. Hældt geleen ned over bagsiden af en ske, så fordeler den sig fint og laver ikke fordybninger i kagen. 

 

Kirsebær Ganache 

Mit f√łrste fors√łg med ganace lykkedes ikke helt. Det lykkedes mig ikke at finde en¬†opskrift p√• en ganache med frugt eller b√¶r, s√• det var rent fors√łg. Jeg vil vurdere at der skal mindre kirseb√¶rsovs i n√¶ste gang.

jeg brugte en del kirsebærsovs 

N√¶ste gang vil jeg fors√łge med ¬Ĺ del kirseb√¶rsovs, og h√•be smagen stadig er der.¬†

hak chokoladen

varm fl√łden op sammen med kirseb√¶rsovsen og h√¶ld over chokoladen under omr√łring til den er glat. Stil p√• k√łl til dagen efter.¬†

 

Vanilje Sne

Pisk Zorbit og vanille olie til det ligner sne.  

Pynt med syltede kirseb√¶r,¬†hakkede br√¶ndte mandler og ristede pistacien√łdder, og et drys med sne. ¬†

Det smagte forrygende, men var lidt af en bombastisk portion, og folk måtte kæmpe for at spise op. Det lykkedes ikke.!!

Velbekomme. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier