fbpx ✅Risalamande🍚 | opskrifter | GastroFun.dk

Risalamande

Risalamande
Beskrivelse

Risalamande hører julen til, og den skønne risdessert med kirsebærsovs er en klassiker i langt de fleste hjem juleaften.

Der er sikkert ligeså mange opskrifter på risalamande, som der er husstande i Danmark, og denne er god, nem og virkelig lækker.

Princippet er i denne udgave er at koge en risengrød og søde den med sukker. Når grøden er kold, vendes den med letpisket flødeskum, og voila - risalamanden er klar!

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
Vejledning

Kom mælk og ris i en gryde og kog det op under omrøring.

Skru ned for varmen, til det blot simrer svagt, og læg låg på gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. "Mos" dem sammen med lidt af sukkeret, så kornene adskilles. 

Kom sukker, vaniljesukkeret og den hele tomme vaniljestang i gryden.

Rør rundt, og lad risengrøden simre i 40-50 minutter under jævnlig omrøring.

Kom mandlerne i en lille gryde og hæld vand på, så det dækker. Kog op, og lad mandlerne koge i et minut.

Tag gryden med mandlerne af varmen og lad den stå i 10 minutter.

Smut mandlerne ud af skallerne.

Hak mandlerne - ikke for fint, de må gerne have lidt bid! 

Når grøden er færdig, røres den sammen med de smuttede og hakkede mandler og sættes til afkøling.

Når risengrøden er kølet helt af, piskes fløden til et luftigt skum, som vendes i desserten.

Stil desserten på køl i et par timer inden servering.

Server med kirsebærsovs.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om risengrød
Artikel
Redaktion