fbpx 🥗Rejesalat 🦐 | opskrifter | GastroFun.dk

Rejesalat

Rejesalat
Sidst ændret:
Torsdag den 2. april, 2020 - 11:37
Beskrivelse

En lækker rejesalat er altid godt, særligt, når den som her, får følgeskab af friske grøntsager og sprøde rødbedespirer.

Salaten er let at lave, og samspillet mellem grøntsager, rejer og dressing fungerer helt optimalt i denne opskrift.  

Server salaten som en let og lækker frokost- eller forret.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
300 g Rejer (Store, grønlandske rejer)
1 dl Creme Fraiche (kan erstattes af skyr eller yoghurt naturel)
2 spsk Mayonnaise
2 spsk Ketchup
1 tsk Sukker
  Krydderier (salt og peber)
1⁄2 Agurk
1 Citron (i kvarte)
Vejledning

Bruger du frosne rejer, skal de helst optøes i køleskabet natten over.

Læg rejerne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Dup dem derefter tørre med et viskestykke.

Rør cremefraiche, mayonnaise, ketchup, paprika og sukker sammen i en skål. Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.

Vend de afdryppede rejer i dressingen og fordel rejesalaten i en skål eller i 4 portionsglas. 

Skyl agurken, halver den og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tynde skiver.

Skyl og snit forårsløgene i tynde skiver.

Skyl tomaterne og skær den i både.

Anret grøntsagerne oven på rejesalaten og pynt hver portion med en citronbåd samt rødbedespirerne.

Server retten med flute som forret eller frokostret.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Spicy rejesalat
Opskrift
Henriette Kristiansen
Rejesalat
Opskrift
Mette
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion