fbpx 🐂Oksehale🍲 ragout | opskrifter | GastroFun.dk

Ragout af oksehale

Ragout af oksehale
Beskrivelse

Dejlig lækker simreret på oksehaler. Denne dejlige simret er nem at lave og yderst velsmagende.

Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Halen – eller ”fluesmækkeren”, som slagteren spøgefuldt kalder den – er fyldt med sener og fedt, sa den kræver lang tilberedningstid, dvs. minimum 2 timer.

Heldigvis er resultatet værd at vente på. Vi glemmer ofte denne bagerste del af oksen, hvilket er en skam, for det er et meget velsmagende stykke kød.

Dirch Passer skulle have sagt, at det er spild med oksehalesuppe for hvad så med resten af dyret…"

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 45 minutter
Ingredienser
1 Oksehale (Cirka 1 kg)
1 spsk Olivenolie
2 Rødløg (I skiver)
3 fed Hvidløg (Skåret)
1 spsk Hvedemel
  Peberkorn (En håndfuld)
8 dl Oksefond
Vejledning

Del oksehalen i alle leddene, hvis slagteren ikke har gjort det i forvejen. 

Brun stykkerne i olie i en støbejernsgryde.

Tag dem op, og brun løg og hvidløg i samme gryde. 

Drys mel over, mens du rører. 

Læg halestykkerne tilbage i gryden sammen med peberkorn, laurbærblade, timian og den forvarmede oksefond.

Fyld efter med vand, til halerne er dækket.

Bring gryden i kog, og lad retten simre i 2-3 timer, til kødet falder af benene. 

Server f.eks. med kartoffelmos.

Noter

Slagteren siger: Får du en hale, som er savet og ikke skaret i leddet, skal du smide den tilbage til din slagter. 

Det er dårligt håndværk og umuligt for dig at arbejde med.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "KØD"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kartoffelmos
Opskrift
Anette