fbpx 🥗Radicchiosalat med bagt pære🍐& gedeostbruschetta🧀 | opskrifter | GastroFun.dk

Radicchiosalat med bagt pære og gedeostbruschetta

Roccacino Salat
Beskrivelse

Er du på udkig efter en luksuriøs forret, der er gæstebesøg værdig, er dette et fremragende bud.

Salaten kan dog også sagtens serveres som festligt tilbehør eller som et let måltid til to.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Grøntsagsglæde"

Udbytte
2 Portioner
Ingredienser
1⁄2 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber (Fra kværn)
1 Gedeost (Én rulle)
  Brød (4-8 små skiver groft surdejsbrød)
1 Radicchio (Salathoved)
  Dressing (Vinaigrette)
2 spsk Glace (Balsamico)
50 g Pinjekerner (Ahornristede)
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Fjern kernehusene fra pærerne, og skær dem i grove både.

Fordel bådene på den ene halvdel af den beklædte bageplade.

Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. 

Skær gedeosten i skiver, og fordel dem over brødskiverne.

Placér dem på den anden halvdel af bagepladen.

Sæt bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil osten er sprød i overfladen, og pærerne er gyldne. 

Pluk radicchiosalaten, og fordel bladene på et salatflad.

Skær rødløget i tynde både, og fordel dem over salaten.

Rør vinaigretten sammen, og vend den i salaten.

Fordel de bagte pærer og brødskiverne over fadet.

Lav de ahornristede pinjekerner, og drys dem over salaten.

Dryp med balsamicoglace, og servér straks. 

Servér … som en forret eller til en god bøf eller oksesteg. 

Noter

Balsamicoglace

Der skal bruges 2 dl balsamicoeddike til en glace.

Kog eddiken i en lille kasserolle til mængden er halveret, og væsken tykner.

Hæld det i et skoldet glas, og lad glacen køle af.

Opbevares i køleskabet og holder sig frisk i flere måneder.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Vinaigrette
Opskrift
fadlsforlag