fbpx ✅Rabarbertærte med vaniljeiscreme og citrusurter | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarbertærte med vaniljeiscreme og citrusurter

Rabarbertærte med vaniljeiscreme og citrusurter
Beskrivelse

Lækker vegansk opskrift på en rabarbertærte med en dejlig vaniljeiscreme og kryddersirup.

Retten er indbegrebet af vegansk luksus og denne dessert har det hele: Sprød tærtebund, syren fra rabarber, en sød og fløjlsblød vaniljeiscreme og varmen fra kryddersiruppen. 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
11 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kryddersirup)
50 g Sukker
50 ml Vand
25 g Glukose
2 Kardemommekapsel (Grøn)
  Opskriftsgruppe (Rabarbertærte)
  Butterdej (1-2 ruller vegansk butterdej)
250 g Rabarber (Cirka. Det kan sagtens være 200 og 300 gram)
100 g Smør (Plantesmør)
100 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Vaniljeiscreme)
1 dl Havredrik
2 g Melatin
  Citronverbena (1 potte. Til pynt)
  Citronmelisse (1 potte. Til pynt)
Vejledning

Kryddersirup

Lun alle ingredienser til sirup op, til sukkeret er opløst.

Sæt pa køl til dagen efter, og sigt krydderierne fra.

 

Rabarbertærte

Skær fire stykker butterdej, der passer i fire tærteforme pa 15 × 4 cm.

Kan du nøjes med en rulle, kan du fryse den anden.

Fjern bund og top af rabarberne, og skyl.

Tør dem med et stykke køkkenrulle.

Skær dem på tværs i 2 mm tynde skiver, og læg dem forsigtigt op i formene, så der ingen huller er.

Forvarm ovnen pa 180 grader.

Smelt plantesmør, pensl rabarberstykker, og drys med sukker over det hele.

Bag dem i 35-45 min., eller til butterdejen er gylden.

Tag tærterne ud af formene, og køl ned, til de er lune.

 

Vaniljeiscreme

Lun havredrik, sojafløde og sukker op.

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom i gryden.

Bring gryden i kog.

Bland vaniljesukker og melatin, og kom i gryden.

Rør godt rundt, og kog i 1 min.

Sæt isen på køl.

Blend isen med en stavblender, til den er glat, og den er klar til at komme i ismaskinen.

 

Servering

Pluk 16 små blade af begge urter, og kom i isvand i 5 min. Dræn, og gem på køl.

Kør isen på ismaskine, til den er fast.

Anret tærterne på fire flade tallerkener.

Læg en kugle is på tærterne, og pynt af med fire blade af begge urter.

Kom 1 tsk. kryddersirup hen over tærten.

Source

Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Vegansk citronfromage
Opskrift
Muusmann Forlag
Rabarbertærte
Opskrift
Anette
Rabarbersaft
Opskrift
Per Asmussen