fbpx 🍨Rabarberkompot | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarberkompot

Rabarberkompot
Beskrivelse

En dejlig opskrift på en rabarberkompot lavet med kun tre ingredienser: rabarber, honning og citronskal - så bliver det ikke meget lettere.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Jeg er tosset med rabarber, og når de smukke, pink stængler er i sæson, hamstrer jeg så mange, jeg kan. En af mine yndlingsmåder at tilberede dem på (udover at lave crumblesnitterne) er at lave rabarberkompot, som jeg bruger oven på morgenmadsskåle eller på brød. Kompotten tilbereder jeg i ovnen i stedet for i en gryde, hvilket er langt nemmere og hurtigere". 

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
200 g Rabarber (Renset vægt)
  Citronskal (Skallen fra hel citron)
  Honning (2-3 spsk.)
Vejledning

Tænd ovnen på 175 grader. 

Skær rabarberne i skrå skiver, og vend dem i revet citronskal og 2 spsk. honning på en beklædt bageplade.

Bag rabarberne i 10 minutter, indtil de er møre, og lad dem derefter køle af.

Kom rabarberne i en skål, og brug en gaffel til at mose dem en smule, til du opnår den ønskede konsistens.

Smag til med honning, hvis du synes, din kompot er for sur.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Rabarbertærte
Opskrift
Anette
Rabarbersaft
Opskrift
Per Asmussen