fbpx ✅Rabarberkage🍰| opskrifter | GastroFun.dk

Rabarberkage

Rabarberkage
Underrubrik
Mandelbund med hvid chokolade og rabarbermousse
Sidst ændret:
Fredag den 8. maj, 2020 - 08:46
Beskrivelse

Mandelbund med fyld af rabarberkompot, hvid chokolade og rabarbermousse.

Glazet med hvid chokoladeglaze. 

Sværhedsgrad
Udbytte
8 Portioner
Ingredienser
Vejledning

Mandelbund:

200 g hele mandler
200 g sukker
5 æggehvider

Ovnen tændes på 175 grader (alm ovn) og mandlerne hakkes groft. Herefter piskes æggehviderne sammen med sukkeret helt stift og de blendede mandler vendes forsigtigt i, så du undgår at slå luften ud af æggemassen. Massen fordeles i en springform foret med bagepapir og bages i 25-30 minutter.

 

Rabarbersirup:

650 g rabarber 
315 g sukker 
1,5 dl vand

Rabarberen renses og skæres i stykker på 1-2 cm. De fyldes herefter i en gryde, og koges i ca. 15 min. Herefter sies pulpen fra – UDEN at presse – for at få en smuk klar rabarbersaft. Saften hældes herefter i en ren gryde og koges ind til du får en sirup med den ønskede konsistens og smag – prøv dig frem.  
HUSK endelig at gemme pulpen, da den kan bruges til både topping, kage, is eller hvad du lyster – den smager skønt! 

 

Rabarbermousse:

1 dl rabarbersirup
3 blade husblas
0,5 l fløde

Rabarbersiruppen varmes til lige under kogepunktet i en gryde. Husblassen opblødes i koldt vand i 5-10 minutter, før det vrides fri for vand og tilføjes den varme rabarbersirup. siruppen køles ned til stuetemperatur og vendes så forsigtigt i den let piskede fløde med en dejskraber.

 

Herudover:

75 g hvid chokolade

 

Samling af kagen:

Den afkølede mandelbund placeres i den ønskede form til støbning (jeg brugte eclipse fra silicomart). Den hvide chokolade hakkes groft og størstedelen fordeles udover bunden (gem evt lidt til pynt) sammen med 2-3 spsk af rabarberpulpen. Tilsidst fyldes moussen ovenpå og formen bankes let i bordet for at fjerne eventuelle luftbobler i moussen. Frys herefter kagen, så den er kold og klar til at blive glazet.

 

Hvid chokolade Glaze ala Ditte Julie Jensen:

 

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand (0,9 dl)
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
pastafarve efter ønske

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 5-10 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et opkog, og lad koge til sukkeret er opløst. Herefter tilsættes kondenseret mælk og gryden tages af varmen. Tilsæt den udblødte husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).

 

Fremgangsmåde:

Placer den frosne kage ovenpå en skål eller lignende, placeret i et fad der kan fange den overskydende glaze. Hæld herefter glazen over den frosne kage, fjern glazetråde under kage, og placer kagen på et fad. Herefter lades kagen tø i køleskabet i 3-4 timer før servering. Pynt med hvid chokolade og skovsyre.

 Rabarberkage

 Velbekomme ! 

Source

Følg mig på instagram: 

Maiken Ørts

eller

Kageogkærlighed

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Rabarbertærte
Opskrift
Anette
Rabarbertrifli
Opskrift
Redaktion
Rabarbertærte med flettet låg
Opskrift
Mie Overgaard