Rabarber upside down kage

Rabarber upside down kage
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:26
Beskrivelse

Idéen med upside down kager kommer fra den klassiske franske æblekage, Tarte Tatin, fra 1880'erne.

Upside down kager er ikke for nybegyndere, men de er virkelig lækre, når først man har nogenlunde styr på dem.

Det tricky ved denne type kage er jo, at du reelt set ikke ved, om kagen er lykkes, før det er "for sent". Det er først, når den tages ud af ovnen og vendes ud af formen, at du ser, om den har fået for meget eller for lidt.

Rabarber upside down kage

Du skal ikke lade sig afskrække af det, for det er altså en virkelig lækker kage. Helt perfekt til kaffehygge.

Rabarber upside down kage

 

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Topping)
50 g Smør
3 spsk Brun farin
  Opskriftsgruppe (Dej)
125 g Smør (blødt)
125 g Sukker
2 Æg
1 Citron (øko)
1 tsk Bagepulver
3 1⁄3 dl Hvedemel
Vejledning

Topping

  1. Smelt smørret til toppingen.

  2. Beklæd indersiden af en springform med bagepapir.

  3. Hæld det smeltede smør i springformen og drys den brune farin ovenpå.

  4. Skyl rabarberne og skær dem ud i tynde skiver, evt. lidt skrå.

  5. Placér rabarberne ovenpå farinen i springformen.

 

Dej

  1. Rør det bløde smør og sukkeret sammen i en skål.

  2. Slå ét æg i ad gangen under omrøring.

  3. Riv lidt citronskal og pres citronen for 2 spiseskeer saft.

  4. Tilsæt citronsaft, citronskal og vaniljesukker til blandingen af smør og sukker og sørg for at det hele bliver rørt rigtig godt sammen.

  5. Hæld dejen over i rabarberne i springformen.

  6. Sæt kagen i en 175 grader forvarmet ovn (almindelig ovn) og lad den bage i cirka tre kvarter. Bagetiden afhænger jo af din ovn, så den kan godt svinge med cirka 5 minutter i begge ender.

  7. Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et kagefad.

Rabarber upside down kage

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier