fbpx PURÉ 👌 | Silkeblød, velsmagende og undervurderet - Se her hvordan! | opskrift på GastroFun.dk

Puré

Puré
Beskrivelse

PURÉ, Silkeblød, Ekstremt velsmagende og Voldsomt undervurderet - se her hvordan! Du står og mangler et tilbehør til din bøf, dit kylling, din and, din fisk.. Jeg har ofte tænkt, øv, kartoffel igen.. Jeg havde hørt om Puré, men blev først rigtig introduceret for det i Masterchef på TV3 for flere år tilbage. Det gjorde mig straks nysgerrig. Grøntsager, smør, et nyt slags tilbehør. Hvad er der ikke at kunne lide? :-) Her mange Puréer senere føler jeg mig ret sikker i min fremgangsmåde. Puré kan, som nævnt i videoen, laves af næsten alle slags grøntsager, så tag dette som en slags basisopskrift, og leg med det. I videoen ser man ikke jeg tilføjer to fed hvidløg - men det gør jeg :-). Dette er godt til de fleste Puréer da det giver lidt kant til den ofte søde grøntsag. Jeg kan også godt lide at smage til med eksempelvis æbleeddike for at bringe lidt syre og kant til Puréen. God appetit.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
1 BlomkĂĄl (Valgfrit om du bruger blomkĂĄl eller knoldselleri)
1 Knoldselleri (Valgfrit om du bruger blomkĂĄl eller knoldselleri)
2 fed Hvidløg
  Krydderier (Salt og hvid peber)
Vejledning

- En grydefuld grøntsager som du holder af, her: - Blomkål - Knoldselleri - 2 fed hvidløg - Sødmælk - fløde -smør - salt - hvidt peber (det er pænere i en hvid Puré) - evt. æbleeddike til tilsmagning.

Skær grøntsager i små tern, og kom dem i en gryde.

Dæk grøntsagerne med sødmælk og fløde, forholdet imellem de to afhænger af størrelsen af din gryde / mængden af grøntsager - og dit forhold til fløde :-D

Lad det simre i ca 20 eller til grøntsagerne er kogt møre.

Hæld det hele gennem en sigte og gem både væske og grøntsager.

Put grøntsagerne i en blender sammen med en smule mælk.

Hellere for lidt end for meget.

Du kan ikke gøre din Puré tykkere igen hvis du har puttet for meget væske i.

Når blenderen har fået fat og hele massen snurrer i maskinen, tilføjes smør lidt ad gangen.

Du kan stadig tilføje lidt mælk til Puréen har den konsistens du bedst kan lide.

Smag til med salt, hvidt peber og evt æbleeddike.

Server Puréen til alle slags kød og anretninger.

Velbekomme.

Source

Hvis du kan lide mine videoer så støt endelig med et like og følg min Youtube-kanal.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier