fbpx 🥔Pommes Røsti | opskrifter | GastroFun.dk

Pommes Røsti

Pommes Røsti
Beskrivelse

Når sæsonen for de friske, nyopgravede kartofler går på hæld, er røsti - eller rosti/rösti - én af mine kartoffelfavoritter.

Vi har det jo gerne med enten at mose, bage eller koge de "gamle" kartofler, og ja, bevares, både Pommes Frites og flødekartofler er helt sikkert noget, rigtig mange af os elsker!

Kartoffel røsti, eller Pommes Rösti om man vil, fungerer som et herligt alternativ til de øvrige "udgaver" af kartoflen, eksempelvis Pommes Frites, og så kan du servere dem på alle tidspunkter af døgnet. Prøv for eksempel at lave dem til morgenmad med lidt lynstegte cherrytomater og friske krydderurter ovenpå - eller sæt dem på brunchbordet.

Du kan også sagtens servere dem som en ret for sig, eksempelvis med lidt fed flødeost på toppen. Så bliver de pludselig til en skøn forret! Dér tror jeg ikke, flødekartofler kan holde trit.

Røsti er både lækre, hurtige og ligetil. De små "kager" af kartoffel, der steges lækre gyldne og sprøde på panden, er virkelig simple at lave, og de er et perfekt tilbehør til det meste.

Du kan desuden vælge at lave dem af enten rå eller kogte kartofler, så de er også en oplagt mulighed for at få brugt resterne fra aftensmaden.

En perfekt Pommes Røsti skal være sprød udenpå men blød indeni, og du kan lave dem med eller uden æg. Jeg lavede mine med æg, da det gør det lidt nemmere at holde sammen på kartoflerne.

Udbytte
3 personer
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
500 g Kartoffel
1 fed Hvidløg
  Salt (til smag)
  Peber (fra kværn, til smag)
  Smør (til stegning)
  Olie (smagsneutral, til stegning)
Vejledning
  1. Start med af skrælle kartoflerne.
  2. Find et rivejern.
  3. Riv kartoflerne pĂĄ den grove side af rivejernet.
  4. Dræn den overskydende væde fra kartoflerne og kom dem i en skål.
  5. Pres hvidløget ned i kartoflerne.
  6. Tilføj æg samt salt og peber efter smag.
  7. Rør det godt sammen. 
  8. Varm en pande op ved middelvarme med smør og olie.
  9. Form røstierne med en spiseske og sæt dem på panden.
  10. Steg dem cirka 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde på begge sider.Pommes Røsti
  11. Tag dem af panden og servér.
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Pommes Rösti
Opskrift
Anette
Rösti
Opskrift
Per Asmussen
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion