fbpx 🥔Pommes Rösti | opskrifter | GastroFun.dk

Pommes Rösti

Pommes Rösti
Sidst ændret:
Mandag den 17. februar, 2020 - 10:04
Beskrivelse

Røsti, rösti eller rosti, det er sådan set én og samme ting.

Rösti er en kartoffelpandekage, der stammer fra Østrig, Schweiz og Sydtyskland. I Schweiz betragter rigtig mange röstien som landets nationalret. Her spises den enten som morgenmad eller som tilbehør til alskens kødretter, og man kommer også gerne revet ost over.

I denne variant har jeg lavet dem helt enkle og lækre, og så kan man jo altid spice dem lidt op med eksempelvis ost eller hvad man selv føler for.

 

Pommes Rösti opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
1 Løg
300 g Kartofler
1 Æg
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning
  1. Skræl kartoflerne og pil løget.

  2. Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.

  3. Kom de revne grøntsager i et klæde og vrid dem helt fri for væske.

  4. Kom grøntsagerne i en skål og tilsæt æg, salt og peber.

  5. Rør ingredienserne grundigt sammen.

  6. Opvarm en pande med rigeligt smør og olie.

  7. Kom kartoffelmassen på panden og steg röstien på begge sider, til den er gylden og sprød.

  8. Serveres som tilbehør til mange forskellige retter.

Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Pommes Fondant
Opskrift
Per Asmussen
Kartoffelkroketter
Opskrift
Anette
Pommes anna
Opskrift
Anette
Selleri røsti
Opskrift
Anette
Rösti med stenbiderrogn
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier