fbpx ‚úÖPommes frites i ovn ūüćü | opskrifter | GastroFun.dk

Pommes frites i ovn

Pommes frites i ovn
Beskrivelse

Hjemmelavede pommes frites er bare godt og kan spises¬†som tilbeh√łr til det meste.¬†

Mange er glade for¬†supermarkedets¬†frosne pommes frites i poser, og man m√• da ogs√• medgive, at de efter tilberedningen¬†f√•r en helt s√¶rlig spr√łdhed,¬†der kan v√¶re sv√¶r at efterligne med r√• kartofler hjemme i k√łkkenet.¬†

Der findes imidlertid en l√łsning p√• det meste,¬†ogs√• i dette tilf√¶lde: Tricket er at udvande sine kartofler, inden de kommer i ovnen, for p√• denne m√•de at "skylle" stivelsen ud af dem og f√• l√¶kre, spr√łde fritter.

 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Bagekartofler
3⁄4 dl Olivenolie
  Frisk timian (kan erstattes med t√łrret timian)
Vejledning

Start med at udvande kartoflerne:

Kartoflerne skrælles og skæres i stave på langs - de skal være cirka 1 centimeter tykke.

Læg kartoffelstavene i en stor skål og hæld koldt vand på, til det dækker. Lad kartoflerne ligge i vandet minimum en time, gerne længere. Skift meget gerne vandet en gang undervejs. 

N√•r kartoflerne er udvandet, skal de t√łrres grundigt. H√¶ld vandet fra kartoffelstavene¬†og fordel dem p√• to viskestykker. Dup dem grundigt, til de er helt t√łrre. Skift viskestykkerne¬†undervejs, hvis de¬†bliver for v√•de.

N√•r kartoflerne er t√łrre, kommes de i en stor frysepose. H√¶ld olien i posen, og masser den¬†grundigt ind i kartoflerne.¬†

Læg kartoflerne på en bageplade/bradepande beklædt med bagepapir - hæld eventuel overskydende olie fra kartoflerne inden de lægges på pladen. 

Drys kartoflerne med rigeligt frisk timian og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter. Vend rundt i dem et par gange under tilberedningen. 

Inden servering drysses fritterne med salt.  

Pommes frites i ovn

Noter

De fleste bruger bagekartofler til pommes frites, og de er da ogs√• nemme at skr√¶lle og sk√¶re i p√¶ne, ensartede stave. Men faktisk er det ikke den meste velegnede sort at bruge, da de indeholder meget stivelse, og det i stivelsen i¬†kartoflerne, der kan g√łre det vanskeligt at f√• dem ordentligt spr√łde.¬†

Den bedste kartoffel til pommes frites er bintje-kartoflen, og hvis du kan skaffe dem, er det oplagt at bruge dem næste gang, du laver pommes frites. 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Pommes Frites
Opskrift
Per Asmussen