fbpx Pølsebrød🌭 | opskrifter | GastroFun.dk

Pølsebrød

Pølsebrød
Underrubrik
Perfekt til hjemmelavede hotdogs
Sidst ĂŚndret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 10:03
Beskrivelse

Alle kan lide en god hotdog, og ikke uden grund! Denne lille hapser indeholder nemlig den perfekte kombination af blødt, sprødt, salt, sødt og surt. 

Kvaliteten af de pølsebrød man kan købe, er dog ikke altid optimal, sü her kan man med fordel kaste sig ud i at bage sine egne. 

Disse pølsebrød er nemme at gü til, smager forrygende og er tilmed et mere fiberrigt og mÌttende alternativ til de købte af slagsen. 

Sü prøv at kaste dig ud i at bage dine pølsebrød selv. Denne forholdsvis lille indsats kan løfte din hotdog til nye højder - prøv det!

 

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
8 stk.
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
25 g GĂŚr
1 1⁄2 dl Vand (lunkent)
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
1 tsk Olie
50 g Fuldkornshvedemel (el. andet groft mel)
250 g Hvedemel (+ lidt ekstra til ĂŚltning)
Vejledning

Udrør gÌren i lunkent vand. 

TilsÌt salt, sukker, olie, Ìg og fuldkornshvedemel og rør sammen til en klistret masse. 

TilsÌt hvedemel, hold evt. lidt tilbage, og Ìlt til en blank og smidig dej. 

Lad dejen hÌve tildÌkket, til den har dobbelt størrelse - ca. 1 time. 

Slü dejen ned og form den til 8 smü pølsebrød. LÌg dem pü en bageplade beklÌdt med bagepapir. Dejen vokser til dobbelt størrelse under bagningen, sü husk lidt afstand mellem brødene.

Pølsebrødene skal nu efterhÌve ved damp i en slukket ovn. SÌt pladen i ovnen, stil et ildfast fad eller lignende i bunden af ovnen, hÌld kogende vand fra elkedlen i fadet (ca. 1/2 l.) og luk ovnlügen. Lad brødene hÌve i dampen i cirka 30 minutter - fyld evt. lidt ekstra kogende vand i fadet undervejs. 

Nür brødene er fÌrdighÌvede, tages pladen og fadet med vand ud af ovnen.

TÌnd ovnen pü 200 grader. 

Nür ovnen er varm, sÌttes pladen med pølsebrødene ind, og brødene bages i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. 

Afkøles let pü en bagerist inden de serveres.

Kilde

Opskriften er inspireret af Madenimitliv.dk.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier