fbpx Polenta-, mandel- og citronkage | opskrifter | GastroFun.dk

Polenta-, mandel- og citronkage

Polenta-, mandel- og citronkage
Beskrivelse

Polenta-, mandel- og citronkage. Denne alsidige kage kan bruges til alt lige fra morgenmad, brunch eller som sødt element sammen med eftermiddagskaffen eller en god cappuccino. 

Kagen er simpel at lave og yderst velsmagende.

Udbytte
10 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
450 g Smør (usaltet smør, blødgjort)
450 g Sukker
450 g Mandelmel (eller kværnede mandler)
2 tsk Vaniljeessens (ekstrakt)
6 Æg
4 Citronskal (fintrevet skal af 4 usprøjtede citroner)
1 Citronsaft (saft af 1 citron)
225 g Polenta
1 1⁄2 tsk Bagepulver
1⁄4 tsk Salt
  Smør (usaltet smør til at smøre formen med)
Vejledning

Forvarm ovnen til 160°.

Beklæd bunden af en 7½ cm dyb springform eller anden kageform på 30 cm med bagepapir, og smør den.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.

Rør mandelmel og vanilje i.

Pisk æggene i ét ad gangen.

Vend citronskal og -saft i efterfulgt af polenta, bagepulver og salt.

Hæld dejen i den klargjorte form.

Bag kagen i 45-50 minutter, til den er gennembagt og mørkebrun ovenpå.

Lad den køle af i formen.

Om vinteren serverer vi kagen her med karamelliserede blodappelsiner og cremefraiche.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier