fbpx 🍕Pizza med ricotta✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Pizza med ricotta

Pizza med ricotta
Sidst ændret:
Mandag den 18. november, 2019 - 09:54
Beskrivelse

Okay, den her pizza smager vanvittigt godt!

Vi snakker en smagseksplosion af fyld oven på en tynd, sprød bund. Bunden er smurt med ricottacreme og ovenpå har jeg sprød, let salt parmaskinke, bagte tomater og cremet feta.. i kombination med spinat og soltørrede tomater, får du den helt rigtige umami smag. Jeg er pjattet med den!

Bunden er nem at lave og giver en blød og fin dej, der er nem at arbejde med. Brug den som basisopskrift og top med dit eget fyld,

Meeen prøv li det her mix først, ikk? Du vil ikke fortryde 😍

Pizzadejen giver 2 bunde, hvilket er nok til 4 personer.

Tip! Undlad skinken og du har en skøn vegetarpizza 😊

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pizzabunde (2 stk.))
20 g Gær
2 dl Vand (lunkent)
1 spsk Olie
1⁄2 tsk Sukker
1⁄2 tsk Salt
50 g Sigtemel (eller andet fuldkornshvedemel)
275 g Manitobamel (eller tipo 00 mel)
  Opskriftsgruppe (Ricottacreme)
200 g Ricotta
1 fed Hvidløg (knust)
1 spsk Olivenolie
  salt og peber (lidt)
  Opskriftsgruppe (Pizzafyld)
  Frisk spinat (2 håndfulde)
2 pk Parmaskinke (cirka 150 gram i alt)
150 g Feta
Vejledning

Smuldr gæren og rør den ud i vandet.

Rør olie, sukker og salt i.

Tilsæt de 2 typer mel og ælt dejen godt, fx i røremaskine el. med dejkroge på håndmixeren.

Form dejen til en kugle og lad den hæve en time ved stuetemperatur i en oliesmurt skål.

Del dejen i to og rul 2 bunde ud med kagerulle på et meldrysset bord.

Bundene skal være 4-5 mm tykke.

Put bundene på hver sin bageplade.

Rør alle ingredienserne sammen og smør det på bundene.

Skyl spinaten og steg den 2-3 minutter i lidt olivenolie.

Fordel spinaten på bundene.

Fordel skinken på de to bunde.

Halver cherrytomaterne og skær de soltørrede tomater i mindre stykker, fordel begge dele på pizzaerne.

Drys med smuldret feta og krydr med salt, peber og oregano.

Bag 10 min ved 230 grader, 1 pizza ad gangen.

Drys pinjekerner over pizzaerne og bag 5 min mere. Færdig - server og nyd 🤗

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Kartoffelpizza deluxe
Opskrift
Henriette Kristiansen
90'er pizza
Opskrift
Agervig
Pizza
Opskrift
Per Asmussen
Gourmet pizza med trøffel
Opskrift
Per Asmussen
Kartoffelpizza
Opskrift
Anne Mette Autzen