fbpx 😋 Pisket smør 🍴 | opskrifter | GastroFun.dk

Pisket smør

Pisket smør
Beskrivelse

Pisket smør. Denne opskrift er super simpel og lynhurtig at lave, hvis du ikke "orker" at lave en Sauce Bearnaise eller andet lækkert til en stegt eller grillet bøf.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
38 minutter
Ingredienser
200 g Smør
5 g Salt (God flagesalt såsom Maldon)
1 spsk Peber (Friskkværnet)
  Citronsaft (Fra 1/3 af en citron)
  Krydderurter (Estragon (kan sagtens være timian, kørvel eller bredbladet persille))
Vejledning

Sørg for at smørret har stuetemperatur, så tag det ud af køleskabet minimum 30 minutter før det skal laves (gerne 1 time).

Pisket smør

Hak krydderurten, kværn peberet og pres saften ud af citronen.

Læg smørret i en stor skål og pisk det godt igennem med et piskeris. Det tager 4-6 minutter og der skal piskes hele tiden.

Tilsæt krydderurten, peberet, saltet og citronsaften. 

Smørret er klar til servering. 

Pisket smør

Det kan bruges til at dyppe brød i eller tag en skefuld og læg det ovenpå et stykke rygende varmt stykke kød ved serveringen.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier
Læs også
Smør - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion