fbpx 🥙Pirogger med fyld | opskrifter | GastroFun.dk

Pirogger med fyld

Pirogger med fyld
Beskrivelse

Dejlige og lækre pirogger med to slags forskellige fyld: rødbedefyld & porre- og peberfrugtsfyld.

Pirogger stammer fra Rusland og er en dej rullet rundt om typisk hakket kød, grøntsager eller svampe.

Opskriftens mængde er baseret på 2 voksne og 2 børn.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad let at lave", skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 45 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pirogdej)
25 g Gær
3 dl Vand (Lunkent)
1 tsk Salt
2 spsk Olie
350 g Hvedemel
1 Æg (Sammenpisket til penslingen)
  Opskriftsgruppe (Rødbedefyld)
500 g Rødbede
1 Løg
  Smør (Til at stege i)
1 dl Creme Fraiche (Eller yoghurt 10 %)
2 spsk Frisk ingefær (Revet)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Porre- og peberfrugtfyld)
1⁄2 Løg
1 Chili (Lille)
2 spsk Persille (Hakket)
1⁄2 spsk Olie
  Salt
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Pirogdej

Rør gæren ud i vand, og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt sammen, til den er glat og smidig.

Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca. 45 minutter.

Lav fyldet mens de hæver.

Ælt herefter dejen igennem, og del den i ca. 12 stykker. Rul hvert stykke tyndt ud til en cirkel på ca. 15 cm i diameter.

Nu er dejen klar til fyldet.

 

Færdiggørelse

Læg 2-3 spsk fyld i en bred stribe på den ene halvdel af hvert dejstykke.

Fold den anden halvdel over, så dejen har form som en halvmåne.

Tryk kanten sammen med en gaffel.

Piroggerne skal være helt lukkede, ellers åbner de sig under bagningen.

Pensl grundigt med sammenpisket æg.

Bag piroggerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af på en bagerist.

 

Rødbedefyld

Skyl rødbeder og gulerod og skræl dem.

Pil løget, og hak det groft.

Riv rødbede og gulerod.

Svits rødbede, gulerod og løg i smør.

Det skal ikke brune.

Rør cremefraiche og revet ingefær i.

Smag til med salt og peber.

Fordel fyldet på de 12 udrullede dejstykker.

Luk piroggerne og bag dem som beskrevet ovenfor.


Porre- og peberfrygtfyld

Pil løget, og skær det i små tern.

Rens porrerne, og skær dem i tynde ringe.

Flæk peberfrugt og chili, og fjern kernerne.

Skær peberfrugt og chili i små tern.

Svits alle grønsagerne sammen i olie ved ret hård varme i kort tid.

Tilsæt persille, og smag fyldet til.

Fordel fyldet på de 12 udrullede dejstykker.

Luk piroggerne og bag dem som beskrevet ovenfor.

Noter

Server retten med en kålsalat.

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Samosas
Opskrift
Redaktion