fbpx 🐟Pighvar i ovn | opskrifter | GastroFun.dk

Pighvar i ovn

Hel bagt pighvar med røget oksemarv
Underrubrik
Hel bagt pighvar med røget oksemarv
Beskrivelse

Den dejlige pighvar tilberedes hel og nænsomt i ovnen og serveres sammen med sprængt og røget marv samt spiselige blomster.

Denne ret passer godt til en festlig lejlighed og den vil med garanti imponere dine gæster.

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster", hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:

"De valgte blomster bidrager til en virkelig farverig og sommerlig ret og giver en masse smag af blomster og pollen, som passer fint til den røgede marv og fisken."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
12 timer, 20 minutter
Ingredienser
1 Pighvar (1 hel pighvar på ca. 1,2-1,5 kg)
500 g Oksemarv
500 g Smør
  Salt
  Peber
  Spiselige blomster (12 stk. af hver: biblommeblomster, skovsyreblomster, katostblomster, lavendelblomster, oksetungeblomster, røllikeblomster, hybenroseblomster & silkekatostblomster)
Vejledning

Dagen før:

Kom oksemarven i en saltlage lavet efter forskriften 50 g salt til 5 dl vand.

Lad den ligge i lagen i 12 timer.

 

På dagen:

Rens pighvarren godt for blod og vask den grundigt med koldt vand.

Dup den godt af med lidt køkkenrulle og læg den i et ildfast fad.

Fordel alt smørret ud over fisken samt citronsaft, lidt salt og peber og kom fadet i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 12-20 minutter.

Kig til fisken ofte undervejs, så snart kødet slipper benet, er den færdig.

Efter 12 timer i saltlagen tages marven op og duppes godt med køkkenrulle.

Ryg nu marven ved at placere den i en sigte over en gryde med rygesmuld i bunden og dækket med sølvpapir.

Ryg den, indtil den skifter farve fra hvidlig til gul og lugter af røg.

Skær den i tynde skiver.

 

Anretning:

Tag forsigtigt skindet af den bagte pighvar, læg den herefter over på et flot fad og kom de tynde skiver røget marv på.

Pynt hele fisken med de mange blomster.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster" fra Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Dansk sort hummer
Opskrift
Muusmann Forlag