fbpx Perlebygsalat | opskrifter | GastroFun.dk

Perlebygsalat

Perlebygsalat
Underrubrik
Med nødder og appelsin
Beskrivelse

Dejlig og lækker vegetarisk salat med perlebyg, nødder og appelsin.

Opskriften tager ikke specielt lang tid at lave og du kan smagsvariere den i mange retninger efter egen smag.

Vi har opskriften fra bogen "Nødder".

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
75 g Perlebyg
50 g Pistacienødder (1 håndfuld afskallede pistacienødder, gerne de usaltede,)
50 g Paranødder (1 håndfuld)
  Mynte (1 lille håndfuld)
  Persille (1 håndfuld)
75 g Babyspinat (1 bakke spinat)
400 g Squash (2 små squash)
3 Forårsløg (Ca. 45 g renset vægt)
3 Dadler (Store, bløde dadler uden sten)
1 Appelsin (Stor og usprøjtet)
2 spsk Olivenolie (Ekstra jomfru-)
1⁄2 spsk Balsamico (Gerne æble- eller som alternativ æblecidereddike)
  Salt (Himalaya)
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Skyl perlebyggen grundigt i flere hold vand, til vandet er klart.

Kog det i friskt, koldt, letsaltet vand efter anvisningen på pakken, til det er mørt, men stadig al dente.

Det tager ca. 15 minutter.

Hæld vandet fra, overhæld med koldt vand og lad det dryppe af i en sigte.

 

Tørrist nødderne enten på en pande for lav varme nogle minutter eller i ovnen ved 150 °C i 15-20 minutter.

Grofthak dem.

Skyl og slyng krydderurterne og spinaten hver for sig.

Finthak krydderurterne.

Skyl squash, skær dem i tynde skiver på langs og derefter i små stave på tværs.

Skyl forårsløg, fjern roden og den øverste del af de grønne blade og skær dem i tynde skiver.

Skær dadlerne i små skiver.

Bland perlebyg med nødder, urter, spinat, squash, løg og dadler.

Fintriv appelsinen og pres saften.

Bland det i salaten med olie og eddike og smag til med salt og peber.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Nødder", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion