fbpx ✅Pebersovs | opskrifter | GastroFun.dk

Pebersovs

Pebersovs
Sidst ændret:
Mandag den 12. oktober, 2020 - 09:27
Beskrivelse

Jeg ELSKER sovs/saucer og den her er en af mine absolutte favoritter.

Sovsen har masser af smag, syrlighed og en stor dybde, der gør at den spiller godt sammen med en oksebøf, iberico sortfodsgris lammekød.

Jeg har brugt Madagascar peberkorn der var syltet frem for saltet. Det synes jeg er de bedste til denne sovs.

Pebersovs

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
15 g Smør
40 g Grønne peberkorn (syltede Madagascar)
2 spsk Alkohol (Whisky eller Rom)
1 dl Hvidvin (kan sagtens erstattes af rødvin)
1 Timianstilke (med blade)
4 dl Oksefond (kan erstattes af bouillon eller en anden smagsgiver (f.eks. hønseefond))
2 spsk Hvedemel (til smørbolle)
30 g Smør (til smørbolle)
  salt og peber (tilsmagning)
  Gastrik (kan erstattes af eddike og sukker)
Vejledning

Kom smør i en kasserolle/lille gryde ved middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).

Hak skalotteløget fint og kom det på panden.

Dræn peberkornene for væske (det er lettest komme dem i en sigte) og tryk på dem med fingrene/ske/bagsiden af en kniv, så en del af dem går i stykker.

Kom dem i gryden sammen med løgene.

Når løgene er blevet lidt gennemsigtige i farven (de skal ikke blive brune), tilsæt alkoholen - jeg brugte rom.

Sæt ild alkoholen så snart den er kommet ned i gryden - så det bliver flamberet. Sørg for at du ikke har en emhætte der kører og pas på med at stå for tæt på med hovedet.

Lad det brænde i cirka 1 minut og pust det ud (hvis det ikke gået ud af sig selv).

Tilsæt vin og timianstilke (bare brug tørret timian hvis du ikke har frisk) og lad det simre i et par minutter.

Tilsæt fond og lad det koge ind til cirka den halve mængde. 

Tilsæt fløde og det simre i 2 minutter.

Mens fløden simrer, så laver du en smørbolle - den bruger du til at jævne sovsen med:

Kom mel og smør i en skål. Ælt det med fingrene, så smørret optager melet og du ender med at have en lille kugle - deraf navnet: Smørbolle.

Bring sovsen i kog og tilsæt smørbollen. Rør stille og roligt rundt i sovsen mens den tykner.

Lad nu sovsen koge i et par minutter, så melsmagen bliver kogt ud.

Tilsæt lidt flere syltede peberkorn og smag til med salt, peber, citronsaft og gastrik (eddike/sukker).

Server straks.

Pebersovs

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier