Peberkager med glasur

Find udstikkerne frem og tag børnene med i køkkenet.
Nu skal der julehygges med hele familien.
Denne klassisker, hører sig til i december måned hos os - i år er ikke en undtagelse. Der skal bage og pyntes peberkager, til vi alle mand er smurt ind i glasur.
Peberkager
Kom smør, farin, sirup op i en gryde og smelt det sammen til en homogen masse, ved svag varme.
Sæt den smeltede masse til side, og lad den køle lidt ned, til den er hånd-lun.
Kom mel, salt, hjortetaksalt, ingefær og kanel op i en skål og rør det sammen.
Kom den afkølede masse ned til melblandingen sammen med et æg. Ælt det sammen til en fast og glat dej.
Lad dejen hvile på køl i 2 timer.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn,
Rul dejen ud til en tykkelse på 3-5 millimeter og stik ud til julesmåkager.
Bag småkagerne i 7-10 minutter, midt i ovnen.
Lad de færdigbagte småkager køle af på en bagerist, inden de pyntes.
Glasur:
Pisk æggehvider, flormelis og hvidvinseddike sammen til en fast og stiv marengs
Kom den færdig pisket glasur i sprøjteposen og klip et lille hul i posen.
´Nu er det bare at pynte og spise.
Pift evt. din glasur op med lidt frugtfarve og drys med lidt tivoli krymmel eller sukker kugler.