fbpx 🍜Peanutskål🥜 med 🍤kokosrejer | opskrifter | GastroFun.dk

Peanutskål med kokosrejer

Peanutskål med kokosrejer
Beskrivelse

Opskrift på en dejlig asiatisk ret bestående af en sobasalat, mangosalat og kokosrejer.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Grøntsagsglæde", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Her har jeg samlet to asiatisk inspirerede salater med samme dressing og toppet dem med de lækreste, sprøde kokospanerede tigerrejer. Måltidet er super let at bikse sammen, men festligt nok til, at jeg gerne serverer det til en hyggelig venindeaften sammen med en god flaske hvidvin".

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
2 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kokosrejer)
3 fed Hvidløg
5 spsk Sesamolie
4 spsk Fiskesauce
1⁄2 Limesaft (saft af ½ lime)
250 g Tiger rejer (Optøede, fra frost)
1 Æg
2 dl Kokosmel
  Opskriftsgruppe (Sprød sobasalat)
170 g nudler (Sobanudler)
  Dressing (Peanut-lime dressing)
1⁄4 Spidskål (Brug 1/2 hvis det er et lille spidskål)
4 Gulerødder (Store)
  Peanuts (Én håndfuld)
  kokosflager (Én håndfuld - ristede.)
  Mynte (Én håndfuld)
  Opskriftsgruppe (Asiatisk mangosalat med peanuts)
1 bdt Koriander (Og/eller mynte)
150 g Edamamebønner (Pillede (fra frost))
1 bdt Radiser
  Dressing (Peanut-lime dressing)
  Peanuts (Én håndfuld)
Vejledning

Kokosrejer

Bland pressede hvidløg, sambal oelek, sesamolie, fiskesauce og limesaft i en skål.

Pil skallen af rejerne, men lad halerne sidde på.

Kom rejerne i skålen, og lad dem marinere i minimum 2 timer i køleskabet – dog gerne natten over. 

Tænd ovnen på 200 grader.

Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmelet i en anden tallerken.

Tag rejerne op af marinaden en ad gangen, og vend dem i æg og derefter i kokosmel.

Læg rejerne på bagepladen, og bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter, til kokosmelet er gyldent.

Anret salaterne i skåle, fordel rejerne over, og servér straks. 

 

Sprød sobasalat

Denne salat kombinerer nudler vendt i en cremet dressing med sprøde, friske grøntsager.

Tilføj avocadoskiver og godt med knas på toppen, og du har én af forfatterens to go-opskrifter. 

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen.

Rør ingredienserne til peanut-limedressing sammen.

Kom nudlerne i en skål, og vend dressingen i.

Snit spidskålen helt fint i tynde bånd, og skær gulerødderne i tynde stave.

Vend det sammen med nudlerne.

Anret salaten på et fad, og top med skiver af avocado, peanuts, kokosflager og finthakket mynte. 

TIP: Til salaten bruger jeg sobanudler, der er lavet af boghvede og derfor har en let nøddeagtig smag. Du kan dog sagtens bruge lige præcis de nudler, du synes bedst om. 

 

Asiatisk mangosalat med peanuts

Skyl og tør spinaten, og kom den på et fad.

Hak koriander og/eller mynte groft, og drys det over spinaten.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op, og fordel dem over salaten.

Skær mango og avocadoer i aflange skiver, og snit radisserne i papirtynde skiver.

Fordel det hele over salaten, og vend let rundt.

Rør peanut-limedressingen sammen, og dryp den over salaten.

Top med peanuts, og servér straks. 

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde

Kategori

Mad

Sociale medier
Læs også
Peanut-limedressing
Opskrift
Redaktion
Salater
Artikel
Redaktion
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion