fbpx 🥗Pastasalat med rødbede | opskrifter | GastroFun.dk

Pastasalat med rødbede

Pastasalat med rødbede
Sidst ændret:
Torsdag den 27. juni, 2019 - 16:01
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på en super smuk pastasalat. Rødbedens røde farve smitter af på pastaen og giver en visuel meget smuk ret.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør", hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

"Denne farverige og sunde pastasalat bør nydes i vinterhalvåret, hvor både rødbede og rosenkål er i sæson i Danmark. Rosenkål ligner grønne rosenknopper og er super fine. De vokser på en lang stængel og høstes, når de er cirka 3 centimeter i diameter. I rå tilstand smager de ikke særlig godt, men steges de i sojasovs som her, smager de skønt."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
700 g Rødbeder (2 store.)
250 g Pasta
500 g Rosenkål (Kan erstattes af broccoli)
1⁄2 dl Soja
200 g Ærter (Frosne)
1 Løg (Fint hakket)
1 bdt Persille (Hakket)
  Opskriftsgruppe (Dressing)
3 spsk Rapsolie
3 spsk Citronsaft
2 fed Hvidløg (Pressede)
1 tsk Paprika
1⁄2 tsk Salt (Fint)
Vejledning

Skræl rødbederne, og skær dem i små tern i størrelsen 1-1½ cm.

Kog dem i en stor gryde sammen med pastaen i 8-10 minutter i saltet vand.

Skær rosenkålene ud i kvarte eller mindre, og steg dem i sojasovs på en pande.

Steg dem i 10 minutters tid, indtil de er møre.

Smag til undervejs for at finde ud af, hvornår de er færdige.

Put pasta, rødbede, rosenkål og frosne ærter over i en stor skål.

Lad det køle af, og tilsæt derefter hakket løg og persille.

Bland dressingen i en separat skål, og bland den derefter godt rundt i pastasalaten.

Servér eksempelvis salaten sammen med brød og hummus.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion