fbpx 🍝Pasta Pesto Andebryst🦆 | opskrifter | GastroFun.dk

Pasta Pesto Andebryst

Pasta Pesto Andebryst
Sidst ændret:
Fredag den 28. februar, 2020 - 12:49
Beskrivelse

Du går aldrig helt galt i byen med pasta pesto! Både til aften og frokost er det skønt, og det er blot én af de mange bidrag, det italienske køkken har givet til verden.

Pasta Pesto Andebryst

Dette er opskriften på en helt klassisk pasta med hjemmelavet grøn pesto, og så har jeg serveret den med stegt andebryst ovenpå. Virkelig lækkert!

Det nemt at lave hjemmelavet pasta. Faktisk lavede jeg denne ret sammen med min 17-årige nabodreng, da jeg skulle lære ham at lave hjemmelavet pasta - og et par dage senere lavede han det helt selv!

Pasta Pesto Andebryst

 

Pasta Pesto Andebryst opskrift

Sværhedsgrad
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pasta)
2 Æg
200 g Tipo 00
1⁄2 tsk Salt (fint)
  Olivenolie (til pensling og til kogevandet)
  Opskriftsgruppe (Pesto)
  Parmesan (et stykke på 5 cm.)
  Spinat
  Olivenolie (1/2 - 1 deciliter)
  salt og peber (fra kværn)
  Flagesalt (til servering)
Vejledning

Pasta

  1. Læg melet på bordet og lav et lille hul i midten.

  2. Kom salt i hullet og slå æggene ud i hullet.

  3. Pisk forsigtigt rundt i det med en gaffel. Melet skubbes lidt efter lidt ind mod æggemassen, mens der piskes med gaflen.

  4. Når du er cirka 2/3 gennem alt melet, er du nødt til at tage over med hænderne.

  5. Ælt det hele godt i 5 - 10 minutter. Brug gerne håndroden, så er det ikke så hårdt. Overfladen skal blive helt glat og pæn.

  6. Pensl derefter dejen med olivenolie.

  7. Læg dejen i en pose eller pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i en halv time.

  8. Drys mel på bordet og rul pastadejen ud. Når den er rullet så tyndt ud, som du synes det er muligt, drysser du mel på kagerullen og lægger dejen henover kagerullen.

  9. Rul kagerullen over bordpladen et par gange med et let tryk. Synes du, at pastaen skal være tyndere endnu, gentager du bare processen med at drysse mel på kagerullen, lægge dejen ovenpå kagerullen og rulle et par gange henover bordet.

  10. Når du er tilfreds med tykkelsen, drysser du mel ud på bordet og ruller pastadejen ud herpå.

  11. Nu skal pastaen skæres ud i strimler. Det er nemmest at folde pastadejen henover sig selv og så skære. Bredden af pastabåndene bestemmer du selv.

  12. Kog pastaen i letsaltet, spilkogende vand tilsat olivenolie. Efter 4 minutter er pastaen klar.

 

Pesto

  1. Blend alle ingredienser. Olivenolien tilføjes lidt for lidt, men der skal bruges 1/2 - 1 deciliter.

 

Andebryst

  1. Ris skindet og krydr med salt og peber.

  2. Kom andebrystet på en varm pande og steg det i 5 minutter på skindsiden.

  3. Skru ned for varmen, vend brystet om på kødsiden og lad det stege i yderligere 5 minutter.

  4. Tag det af panden og lad det hvile i 5 minutter, inden det skæres ud. Stegetiderne er cirkatider, da det afhængig af tykkelsen på andebrystet.

  5. Skær andebrystet i skiver og drys med flagesalt.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet pasta
Opskrift
Anette
Grøn pesto
Opskrift
Anette
Stegt andebryst
Opskrift
Jacob Jørgsholm
Andebryst sous vide
Opskrift
Per Asmussen